O mancare valenciana, aici inspirata din mai multe retete, dar cu rezultat maxim ...delicios!:)
Ingrediente:
un piept de pui dezosat, fara piele, taiat cuburi
1-2 cepe curatate si taiate marunt
1 ardei gras rosu
2-3 rosii taiate cuburi
3-4 catei de usturoi taiati feliute
300-400 gr creveti decorticati
250 gr orez cu bob rotund sau oval
700 ml supa de pui
sofran
2-3 linguri ulei de masline
patrunjel verde tocat marunt
sare, piper
un piept de pui dezosat, fara piele, taiat cuburi
1-2 cepe curatate si taiate marunt
1 ardei gras rosu
2-3 rosii taiate cuburi
3-4 catei de usturoi taiati feliute
300-400 gr creveti decorticati
250 gr orez cu bob rotund sau oval
700 ml supa de pui
sofran
2-3 linguri ulei de masline
patrunjel verde tocat marunt
sare, piper
Preparare:
1. Punem la fiert supa de pui. Dupa ce a clocotit adaugam sofranul ca sa se inmoaie.
2. Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, adaugam ceapa si o lasam sa se rumeneasca usor. Adaugam usturoiul, lasam sa se caleasca 1 minut, dupa care adaugam ardeiul gras si rosiile. Mai lasam cateva minute, apoi adaugam pieptul de pui. Il calim pana devine carnea albicioasa, si apoi adaugam orezul fara sa fie spalat in prealabil. Calim cateva minute si turnam peste el supa de pui fierbinte.
3. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul absoarbe toata apa. Amestecam usor in orez cu o paleta, sa nu se lipeasca. Condimentam cu sare si piper, dupa gust.
4. Cand orezul este aproape gata, adaugam crevetii. Mai lasam pe foc 3 minute si apoi oprim focul. Adaugam patrunjelul tocat si acoperim tigaia pentru 5 minute, ca sa se intrepatrunda aromele.
5. Servim imediat.
Pofta buna!
Paellaaaa Love It!!!
RăspundețiȘtergereador fructele de mare iar paella este preferata mea! As manca in fiecare zi :)
RăspundețiȘtergereTe imbratisez scumpa mea! Weekend placut!
Deci.. poti pune un tacam in plus, ca vin si eu la masa!! SUPER arata!!!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!! Arata super, eu o fac numai cu bob rotund, cel lung ii schimba total gustul ;) Te pupik, weekend placut!
RăspundețiȘtergerePunct ochit, punct lovit! Direct unde ma doare-iubesc mult Paella, atat de mult incat te-as pune sa imi trimiti maine prin nepotul meu... Week-end placut!
RăspundețiȘtergereWow cat de bine arata!!!
RăspundețiȘtergereNu refuz niciodata o portie de paella !
RăspundețiȘtergereO mancare plina de arome si culori! Foarte bine arata!
RăspundețiȘtergereImi place mult, e grozav de aromata! Te pup
RăspundețiȘtergereNu as putea-o refuza niciodata !!! E delicioasa !!
RăspundețiȘtergereCe bine arata.
RăspundețiȘtergerePup!
Multumesc frumos, Buburuza Bubu!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Simona!!!Cum sa nu?!Te astept cu drag:)
Multumesc frumos, Mika's Kitchen!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!Daca nepotul locuieste in Galati, iti trimit cu mare placere:)
Multumesc frumos, Haplea!!!
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Truedelights!!!
Multumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup cu mare drag si va doresc un weekend minunat!