13 noiembrie 2012

Fursecuri cu ciocolata si stafide



 


     Aceste fursecuri delicioase, cu invelis crocant, se pot consuma calde sau reci, alaturi de un pahar cu lapte sau o cafea aromata!
 
 
 
Ingrediente:

125 gr faina
28 gr fulgi de ovaz
2 lingurite praf de copt
55 gr zahar brun
55 gr zahar extrafin
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
3 linguri ulei de floarea soarelui
40 gr stafide
80 gr ciocolata de menaj rasa

Preparare:

1. Intr-un bol amestecam faina, fulgii de ovaz, praful de copt si cele doua tipuri de zahar.
2. Intr-un alt bol batem oul cu esenta de vanilie, apoi adaugam prima compozitie peste aceasta, amestecand putin. Adaugam incet uleiul, framantand bine, pana cand compozitia incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.
3. Incorporam stafidele si ciocolata rasa, framantand pana omogenizam compozitia.
 



4. Aluatul rezultat il impartim in 20-22 de portii, pe care le modelam sub forma de mingi. Asezam mingile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta corespunzatoare unele de altele, apasand cu dosul unei linguri fiecare minge.
 



5. Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15 minute, la foc potrivit.
 



  Pofta buna!

22 de comentarii:

  1. Oh deci se ingroase gluma si in scurt timp trebuie sa spunem "HO-HO-HO". Ce ma fac eu ca mai am inca retete de toamna?!
    Trebuie sa intru in atmosfera :P Imi plac fursecurile, par aerate si fragede, perfecte pentru ceaiul meu :)

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Fragede si ciocolatoase, exact pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozav de bine arata! Imi plac fursecurile, dar mai ales mirosul pe care il emana in toata casa. Pozele sunt super! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt delicioase fursecurile tale! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. suuuperbe! Chiar acum in cuptor am ceva similar :)
    te pup draga mea! Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am trecut sa fur si eu cateva, ca tare sunt pe gustul meu!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea, imi propusesem sa rezist 2 zile fara dulce... dar uitandu-ma la pozele tale deja salivez si plec sa caut ceva prin camara. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc frumos, Andreea!!!Eeei, nu-i chiar asa de tarziu sa-ti postezi retetele de toamna, dar incet, incet se apropie sarbatorile si or sa treaca asa de repede ca nici nu avem timp sa ne dam seama:)

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Paula!!!

    Multumesc frumos, Timea!!!

    Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos,Simona!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!:)))

    Va pup si va doresc un weekend minunat!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Au o culoare superba si se cer a fi rontaiti! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumoase sunt! Fur cateva pentru dimineata la cafea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce-mi plac !!!! Abia astept sarbatorile !!!! <3

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bine arata fursecurile. Parca ar fi belvita, doar ca fara chimicale.

    RăspundețiȘtergere
  13. ce bine arataaaaaa <3
    abia astept sa vina weekendul sa-mi fac iar bicuitei :) Te pup draga mea! Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata intr-un anume fel :), nu stiu sa explic exact, dar am simtit imediat ca asa ceva nu trebuie ratat. O minunatie dulce! care imi da o stare de bine :)

    RăspundețiȘtergere
  15. le-am facut si eu...super au iesit daaaaaar mult prea dulci pentru gustul meu..le-am refacut dor cu 3 l-ri de zahar brun si nu s-au latit deloc..unde am gresit?

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

    Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, Lemet!!!Asa este:)

    Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Rochii lungi!!! Adevarat!Nu trebuie ratate, orice ar fi:)

    Va pup si va doresc un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Veronica, ma bucur ca ai incercat reteta. Cat despre ceea ce ti s-a intamplat, este posibil ca zaharul sa se topeasca si sa le faca sa se lateasca la copt. Daca nu a fost suficient, poate aceasta sa fie cauza pentru care nu s-au latit. Noua ne plac dulci si nu le-am facut niciodata cu mai putin zahar.
    Te pup si iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  18. deci le-am facut a treia oara..ca sa vezi cat sunt de "addictive".Am redus zaharul in sesnul ca am pus doar 3 linguri de zahar brun, in schimb am adaugat coaja de portocala, esenta de rom si condimente de turta dulce...o nebunie..toata casa miroase a Craciun....am intins foaie si le-am taiat cu paharul deoarece nu se latesc daca au mai putin zahar...deci oricum le faceti, reteta e reusita sigura..multumesc inca o data...

    RăspundețiȘtergere
  19. Ca sa vezi ca sunt o ucenica sarguincioasa le-am facut si in varianta sarata..au iesit super...copiii s-au aruncat pe ele cum le-am scos din cuptor..deci o varianta foarte versatila de biscuiti(scuze ca ti-am transformat fursecurile in biscuiti)...pe viitor voi face doar aceasta reteta...o sa iti trimit poze pe mail cand le descarc de pe aparat..mult succes in continuare in tot ce faci..te urmaresc cu interes.

    RăspundețiȘtergere
  20. Veronica, ma bucura ce mi-ai scris si nu ma supar deloc ca ai modificat reteta. Fiecare poate jongla cu o reteta dupa cum ii place si nu este motiv de suparare.
    Daca cei care mananca sunt incantati, atunci asta este cea mai mare multumire.
    Poate incerc si eu varianta sarata:)
    Te pup si iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  21. Felicitari pentru acest blog! Arata foarte bine (grafica, poze) si retetele sunt minunate! Va urmaresc mereu, mai ales in perioada asta, inainte de Sarbatori, cautand cat mai multe idei de prajituri, fursecuri etc. Si aici gasesc multe si bune.

    RăspundețiȘtergere
  22. As vrea sa spunem ca noi la fabrica facem fursecurile mai bune, dar intotdeauna acasa vor fi cele mai bune. Oricum, scopul nostru este sa le facem mai bune si mai bune in fiecare zi si pentru asta invatam chiar si de la dumneavoastra, de pe bloguri si facebook. Multumim.

    RăspundețiȘtergere