Mmm, fina ca matasea! Atat pot spune despre aceasta tarta delicioasa;)
Ingrediente:
Pentru blat:
200 gr faina
50 gr zahar extrafin
150 gr unt rece
1 galbenus mare
1-2 linguri cu apa rece
un praf de sare
Pentru umplutura:
50 gr unt
110 gr ciocolata neagra
200 gr zahar extrafin
o lingura de amidon
3 oua mari
esenta de vanilie
400 ml frisca lichida cu minim 30%grasime
1 lingura zahar pudra
30 gr ciocolata neagra topita pentru ornat
Pentru blat:
200 gr faina
50 gr zahar extrafin
150 gr unt rece
1 galbenus mare
1-2 linguri cu apa rece
un praf de sare
Pentru umplutura:
50 gr unt
110 gr ciocolata neagra
200 gr zahar extrafin
o lingura de amidon
3 oua mari
esenta de vanilie
400 ml frisca lichida cu minim 30%grasime
1 lingura zahar pudra
30 gr ciocolata neagra topita pentru ornat
1. Preparam blatul astfel: intr-un castron punem faina, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul. Framantam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Adaugam apa rece si framantam coca pana se leaga si poate fi modelata sub forma de minge. O invelim intr-o folie si o punem in frigider pentru cel putin jumatate de ora.
2. Intindem foaia de aluat si tapetam cu ea o forma de tarta cu diametrul de 23 cm. Intepam aluatul cu o furculita pe toata suprafata, tapetam cu hartie de copt peste care punem boabe de fasole si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 20 minute, pana devine aurie. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
3.Incalzim ciocolata si untul la bain-marie pana cand se topesc, apoi se iau de pe foc. Amestecam zaharul si amidonul, apoi le adaugam peste ciocolata topita si amestecam bine pana la omogenizare.
4. Mixam ouale pana se deschid la culoare si se ingroasa, apoi adaugam compozitia cu ciocolata. Mixam din nou pana se omigenizeaza si le punem sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, amestecand continuu cu un tel, pana cand se ingroasa. Luam compozitia de pe foc, adaugam esenta de vanilie, si o lasam sa se raceasca complet.
4. Mixam ouale pana se deschid la culoare si se ingroasa, apoi adaugam compozitia cu ciocolata. Mixam din nou pana se omigenizeaza si le punem sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, amestecand continuu cu un tel, pana cand se ingroasa. Luam compozitia de pe foc, adaugam esenta de vanilie, si o lasam sa se raceasca complet.
5. Batem bat 250 ml din frisca lichida, apoi adaugam in ea compozitia de ciocolata amestecand usor. Umplutura asfel obtinuta o intindem uniform pe aluatul de tarta racit complet. Acoperim cu o folie si dam tarta la frigider pentru aproximativ 4 ore.
6. Batem bat restul de frisca impreuna cu zaharul pudra. Intindem frisca peste umplutura de ciocolata si ornam cu ciocolata neagra topita.
Pofta buna!
Bestial arata! Foarte bun trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergereCa intodeauna, numai bunatati:)
RăspundețiȘtergereSi numai cu ciocolata, ca sa plec de aici cu o pofta si mai mare!
Pe curand.
Cat de perfect arata!
RăspundețiȘtergerearata formidabil, asa de fina si delicata ... perfecta pentru un rasfat ca la carte ;) Te pup draga mea!
RăspundețiȘtergereMinunata! Delicioasa! Vin si eu la o felie.
RăspundețiȘtergereWeek-end placut. Te pup.
chiar asa si arata textura: fina ca matasea!
RăspundețiȘtergerearata extraordinar! pup
RăspundețiȘtergereChiar e fina si delicioasa. Pup!
RăspundețiȘtergereE minunat aici la tine...o sa poposesc mai des de acum inainte!
RăspundețiȘtergereTarta arata exceptional.
Arata atît de bine, ca ar trebui interzisa! Superba tarta!
RăspundețiȘtergereIar eu pot sa spun WOW! Si pe langa asta ai trezit in mine niste pofte teribile, neindicate la ora asta :) Beau un pahar cu apa, si gata! Foarte frumoasa. Pupici
RăspundețiȘtergereArata super apetisant!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dana!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos,Daniela!!!
Multumesc frumos, Craita!!!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!Cu mare placere!Te astept!
Multumesc frumos, Adnia!!!
Multumesc frumos, Alinutzika!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Any!!!Te astept cu drag!
Multumesc frumos, Maya!!!
Multumesc frumos, Poliana!!!
Multumesc frumos, Aziz!!!
Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa alaturi de cei dragi!
I-as spune .........tarta perfecta.
RăspundețiȘtergereWow ce bine arata !
RăspundețiȘtergereArata intr-un fel minunat :)
RăspundețiȘtergereOHHH! Pofte de duminica seara...Arata super-extra-mega apetisant! Acum inteleg perfect expresiile fiului meu!
RăspundețiȘtergereWaw, cum arata... Absolut delicioasa!!!
RăspundețiȘtergerePupici
O minunatie,absolut superba!Pupici
RăspundețiȘtergereSenzational! O sa o fac si eu curand!
RăspundețiȘtergereArata de imi vine sa ling monitorul! De gust ce sa mai zic!
RăspundețiȘtergereM-ai lasat fara cuvinte , Licutoooo !!!! ;) Cea mai frumoasa tarta vazuta vreodata, sincer !! Felicitari !!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maria!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Mirela!!!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!
Multumesc frumos, Micky!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Sunteti tare dragute!Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Arata minunat aceasta tarta! iar de gust sunt 100% convinsa ca e unul divin. Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Timea!!!Pup!
RăspundețiȘtergereGata am dat decret .
RăspundețiȘtergereEsti regina tartelor ! :)
Super superba zau! Si pozele.. excelente! De pus pe pereti nu alta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Lia!!!Ma simt onorata pentru asa titlu:)Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, The Wandering Oltean!O seara minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergerearata suuper..dar nu inteleg care e faza cu boabele de fasole?:)))
RăspundețiȘtergere