17 iunie 2012

Tarta cu capsuni si crema de vanilie


 

      Am profitat de faptul ca inca se mai gasesc capsuni proaspete romanesti, si am facut aceasta tarta racoritoare si delicioasa!!!

Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua
400 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar
Pentru crema de vanilie:
125 gr zahar
2 oua mari
1 galbenus mare
2 linguri rase cu amidon de porumb
250 ml lapte
125 ml frisca lichida
2 lingurite esenta de vanilie
Pentru decor:
500 gr capsuni
2-3 linguri sirop de capsuni

Preparare blat:
1. Amestecam ouale cu untul si zaharul, apoi adaugam faina. Framantam rapid un aluat, dupa care il intindem intr-o forma mare de tarta (diametrul aproximativ 26 cm).
2. Coacem blatul la foc potrivit aproximativ 20-30 de minute. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, dupa care il rasturnam pe un platou.

Preparare crema:
1. Intr-un bol amestecam zaharul, ouale, galbenusul si amidonul, apoi lasam compozitia deoparte.
2. Laptele si frisca lichida le fierbem la foc mic, intr-o cratita cu fund gros. Dupa ce dau in clocot, le luam de pe foc si le turnam peste prima compozitie, amestecand continuu.
3. Compozitia astfel obtinuta o punem din nou in cratita si o fierbem la foc potrivit, amastecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce a dat in clocot o mai fierbem 1 minut, amestecand continuu, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie.
4. O acoperim cu folie sau cu hartie pergament, pentru a nu foarma crusta si o lasam sa se raceasca.


   Peste blatul racit complet asezam crema de vanilie, apoi decoram cu capsuni taiate felii. 


Feliile de capsuni le ungem cu sirop folosindu-ne de o pensula.






 Pofta buna!

29 de comentarii:

  1. super mega delicioasa ;)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Tarta cu capsuni..........mmm........delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata tarta. Pozele sunt foarte frumoase.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai mult decat delicioasa, combinatia perfecta! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Simplu si delicios întotdeauna! mai ales pregãtit acasã:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Licuta ,

    Tarta ta arata impecabil !
    De revista ! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata minunat ! pana si gustul il simt de aici ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Subsrciu la Emily, Cristina si Lia! :) :)
    Superba! O saptamana rodnica sa ai :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Este cu adevarat foarte gustoasa si aromata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. OMG cum arata!!! salivez aici uitandu-ma la monitor, minunata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum spune fiul meu: ultra-mega-super buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tu chiar vrei sa ne omori cu tartele astea super aratoase si delicioase ? Arata perfect !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. capsunele alea te indeamna sa mananci poza cu totul :))Foarte frumoasa prezentarea, tarta cu siguranta e delicioasa! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Absolut mortala e tarta asta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Delicioasa, parfumata... ma invit si eu. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mmmmm.....imi faci o pofta nebuna!

    RăspundețiȘtergere
  17. super apetisanta!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Absolut delicioasa!!! O feliuta este a mea!!!
    Pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Adela!!!

    Multumesc frumos, Ramona!!!

    Multumesc frumos, Lia!!!

    Multumesc frumos, Antonina!!!

    Multumesc frumos, Andreea!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Alina!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, Strumfa bucatareste!!!

    Multumesc frumos, Poliana!!!

    Multumesc frumos, Mitinita!!!

    Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

    Multumesc frumos, Mirela!!!

    Multumesc frumos, Dana!!!

    Multumesc frumos, Aziz!!!

    Multumesc frumos, Mihaela!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Ma bucur mult ca va place!Pupici si o saptamana cat mai frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi place aluatul ca este crocant, ador crema de vanilie, de capsuni nu mai vorbesc, imi place ca nu ai folosit gelatina pe fructe...concluzie: imi place, place, place :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  21. Deliciu colorat, apetisanta si gustoasa! Vrei sa murim de pofta? :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Delicioasa la maxim tarta asta! Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  23. Super delicioasa si sofisticata, stratulet cu startulet!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!Da, e mult mai sanatoasa fara gelatina, dar cand e necesara intr-o reteta, o folosim ca nu avem ce face:)

    Multumesc frumos, Folii auto!!!

    Multumesc frumos, Maya!!!

    Multumesc frumos, The Wandering Oltean!!!

    Va pup si va doresc o seara excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  25. As vrea sa incerc si eu aceasta reteta. Cum de creste insa asa de tare blatul daca nu are praf de copt sau bicarbonat, mai ales ca se si framanta? Ti-as fi tare recunoscatoare pentru niste lamuriri.
    Multumesc anticipat, Iulia

    RăspundețiȘtergere
  26. Draga Iulia, aluatul este fara praf de copt sau bicarbonat. Este aluat fraged pentru tarte si a crescut foarte putin de la oua. Nu se framanta foarte mult, doar atat cat sa se amestece ingredientele.
    Daca nu esti convinsa de reusita, poti adauga un varf de lingurita de bicarbonat. Nu se intampla nimic rau, doar ca ajuta sa fragezeasca mai mult aluatul.
    Te pup si astept sa-mi spui cum a iesit tarta!

    RăspundețiȘtergere