Am profitat de faptul ca inca se mai gasesc capsuni proaspete romanesti, si am facut aceasta tarta racoritoare si delicioasa!!!
Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua
400 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar
125 gr zahar
2 oua mari
1 galbenus mare
2 linguri rase cu amidon de porumb
250 ml lapte
125 ml frisca lichida
2 lingurite esenta de vanilie
Pentru decor:
500 gr capsuni
2-3 linguri sirop de capsuni
2 oua mari
1 galbenus mare
2 linguri rase cu amidon de porumb
250 ml lapte
125 ml frisca lichida
2 lingurite esenta de vanilie
Pentru decor:
500 gr capsuni
2-3 linguri sirop de capsuni
Preparare blat:
1. Amestecam ouale cu untul si zaharul, apoi adaugam faina. Framantam rapid un aluat, dupa care il intindem intr-o forma mare de tarta (diametrul aproximativ 26 cm).
2. Coacem blatul la foc potrivit aproximativ 20-30 de minute. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, dupa care il rasturnam pe un platou.
Preparare crema:
1. Intr-un bol amestecam zaharul, ouale, galbenusul si amidonul, apoi lasam compozitia deoparte.
2. Laptele si frisca lichida le fierbem la foc mic, intr-o cratita cu fund gros. Dupa ce dau in clocot, le luam de pe foc si le turnam peste prima compozitie, amestecand continuu.
3. Compozitia astfel obtinuta o punem din nou in cratita si o fierbem la foc potrivit, amastecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce a dat in clocot o mai fierbem 1 minut, amestecand continuu, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie.
4. O acoperim cu folie sau cu hartie pergament, pentru a nu foarma crusta si o lasam sa se raceasca.
1. Intr-un bol amestecam zaharul, ouale, galbenusul si amidonul, apoi lasam compozitia deoparte.
2. Laptele si frisca lichida le fierbem la foc mic, intr-o cratita cu fund gros. Dupa ce dau in clocot, le luam de pe foc si le turnam peste prima compozitie, amestecand continuu.
3. Compozitia astfel obtinuta o punem din nou in cratita si o fierbem la foc potrivit, amastecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce a dat in clocot o mai fierbem 1 minut, amestecand continuu, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie.
4. O acoperim cu folie sau cu hartie pergament, pentru a nu foarma crusta si o lasam sa se raceasca.
Peste blatul racit complet asezam crema de vanilie, apoi decoram cu capsuni taiate felii.
Feliile de capsuni le ungem cu sirop folosindu-ne de o pensula.
Pofta buna!
super mega delicioasa ;)
RăspundețiȘtergerete pup
Tarta cu capsuni..........mmm........delicioasa!
RăspundețiȘtergereMinunata tarta. Pozele sunt foarte frumoase.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Mai mult decat delicioasa, combinatia perfecta! Te pup!
RăspundețiȘtergereSimplu si delicios întotdeauna! mai ales pregãtit acasã:)
RăspundețiȘtergereLicuta ,
RăspundețiȘtergereTarta ta arata impecabil !
De revista ! :)
Arata minunat ! pana si gustul il simt de aici ;)
RăspundețiȘtergereSubsrciu la Emily, Cristina si Lia! :) :)
RăspundețiȘtergereSuperba! O saptamana rodnica sa ai :)
Este cu adevarat foarte gustoasa si aromata.Pup!
RăspundețiȘtergereOMG cum arata!!! salivez aici uitandu-ma la monitor, minunata!
RăspundețiȘtergereCum spune fiul meu: ultra-mega-super buna!!!
RăspundețiȘtergereTu chiar vrei sa ne omori cu tartele astea super aratoase si delicioase ? Arata perfect !!! ;)
RăspundețiȘtergereador tartele, iau si eu o felie :P
RăspundețiȘtergerecapsunele alea te indeamna sa mananci poza cu totul :))Foarte frumoasa prezentarea, tarta cu siguranta e delicioasa! Pupici
RăspundețiȘtergereAbsolut mortala e tarta asta!
RăspundețiȘtergereDelicioasa, parfumata... ma invit si eu. Pup!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult ! :)
RăspundețiȘtergereMmmmm.....imi faci o pofta nebuna!
RăspundețiȘtergereAh ce ochioasa ai facut!!!!
RăspundețiȘtergeresuper apetisanta!!!
RăspundețiȘtergereAbsolut delicioasa!!! O feliuta este a mea!!!
RăspundețiȘtergerePup cu drag
Multumesc frumos, Emily!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Ramona!!!
Multumesc frumos, Lia!!!
Multumesc frumos, Antonina!!!
Multumesc frumos, Andreea!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Alina!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Strumfa bucatareste!!!
Multumesc frumos, Poliana!!!
Multumesc frumos, Mitinita!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Mirela!!!
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Aziz!!!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Ma bucur mult ca va place!Pupici si o saptamana cat mai frumoasa va doresc!
Imi place aluatul ca este crocant, ador crema de vanilie, de capsuni nu mai vorbesc, imi place ca nu ai folosit gelatina pe fructe...concluzie: imi place, place, place :))
RăspundețiȘtergerePupici!
Deliciu colorat, apetisanta si gustoasa! Vrei sa murim de pofta? :))
RăspundețiȘtergereDelicioasa la maxim tarta asta! Arata super!
RăspundețiȘtergereSuper delicioasa si sofisticata, stratulet cu startulet!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Delicious Flavours!!!Da, e mult mai sanatoasa fara gelatina, dar cand e necesara intr-o reteta, o folosim ca nu avem ce face:)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Folii auto!!!
Multumesc frumos, Maya!!!
Multumesc frumos, The Wandering Oltean!!!
Va pup si va doresc o seara excelenta!
As vrea sa incerc si eu aceasta reteta. Cum de creste insa asa de tare blatul daca nu are praf de copt sau bicarbonat, mai ales ca se si framanta? Ti-as fi tare recunoscatoare pentru niste lamuriri.
RăspundețiȘtergereMultumesc anticipat, Iulia
Draga Iulia, aluatul este fara praf de copt sau bicarbonat. Este aluat fraged pentru tarte si a crescut foarte putin de la oua. Nu se framanta foarte mult, doar atat cat sa se amestece ingredientele.
RăspundețiȘtergereDaca nu esti convinsa de reusita, poti adauga un varf de lingurita de bicarbonat. Nu se intampla nimic rau, doar ca ajuta sa fragezeasca mai mult aluatul.
Te pup si astept sa-mi spui cum a iesit tarta!