De mult nu am mai facut o combinatie asa delicioasa:)! Praz dulce si branza de Brie, cremoasa si aromata! Yummy!
Ingrediente:
un rulou de aluat de foietaj (400 gr)
500 gr praz
3 oua
250 gr branza de Brie
50 ml lapte
200 ml smantana
20 gr unt
sare
piper
un rulou de aluat de foietaj (400 gr)
500 gr praz
3 oua
250 gr branza de Brie
50 ml lapte
200 ml smantana
20 gr unt
sare
piper
Preparare:
1. Curatam firele de praz, indepartand o treime din frunze, le spalam bine si apoi le scurgem de apa. Le taiem in rondele de aproximativ 1 cm grosime. Le punem pe foc intr-o tigaie, impreuna cu untul, timp de 5 minute, amestecand continuu. Punem apoi 100 ml de apa calda, sare, piper, dupa gust si amestecam. Lasam totul la foc mic aproximativ 10 minute, pana cand se evapora toata apa.
2. Incalzim cuptorul si il lasam la foc potrivit. Intindem aluatul intr-o forma de tarta si il intepam cu furculita. Batem ouale intr-un castron, apoi le amestecam cu laptele si smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper macinat proaspat.
3. Repartizam prazul pe toata suprafata aluatului. Taiem branza de Brie felii si o aranjam peste praz, apoi turnam compozitia cu oua, lapte si smantana. Punem tarta la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos si apoi o scoatem din cuptor. Presaram piper si o servim calda.
Pofta buna!
Excelenta reteta! Mi-a starnit o pofta de numa'-numa'! :)
RăspundețiȘtergereE grozava! Imi place mult!
RăspundețiȘtergereMinunat arata, si are niste ingrediente delicioase, imi place prazul f mult si cred ca in combinatia asta e de vi! Pup
RăspundețiȘtergereAveti sortul,doamna !:)
RăspundețiȘtergereDupa bunaciunea asta merge o felie de tarta ,la fix !:))
Arata tare bine!
RăspundețiȘtergereGustoasa tare.Mi-ai facut pofta.Pup!
RăspundețiȘtergereVai de mine, ce bunatate ai gatit aici!
RăspundețiȘtergereGrozava tarta!
RăspundețiȘtergereExcelenta tarta! Imi place la nebunie combinatia, iar aluatul in cazul ei il prevad asa cu multa nuca ;) Superbe foto! pupici
RăspundețiȘtergereOarecum suntem pe aceeasi lungime !!! ;) Cred ca a fost super delicioasa combinatia ta !!!
RăspundețiȘtergereA lovely savoury tart! Yummy!
RăspundețiȘtergereArata perfect! Tarta cu praz fac tare des, multumesc pentru ideea de a adauga brie, cred ca e delicios.
RăspundețiȘtergereweekend fain!
Ce bunatate! Asa ceva am si eu in cuptor, cu branzica si costita.
RăspundețiȘtergereFaina de tot.
Cred ca si mie imi place reteta ta :)
RăspundețiȘtergereEu zic ca-i tare buna, mai ales ca eu ador Brie-ul!
RăspundețiȘtergereIubesc prazul si-mi place mult si branza brie, deci preparatul este pe gustul meu!!
RăspundețiȘtergerePupici
O combinatie super, cred ca-i o bunatate!
RăspundețiȘtergereIntradevar o combinatie delicioasa.
RăspundețiȘtergereImi place mult! Chiar o sa fac si eu azi...Te pup
RăspundețiȘtergereoh doamne!
RăspundețiȘtergereMmmm, un deliciu!
RăspundețiȘtergereArata superb!
RăspundețiȘtergereSi daca mai punem la socoteala ca are si praz... datoria de oltea ma impinge la datorie sa o declar un success :)
Excelente pozele!
Multumesc frumos, Mirela!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Fancy Cake!!!
Multumesc frumos, Poliana!!!
Multumesc frumos, Adina!!!
Multumesc frumos, Paradis!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!
Multumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, Antonina!!!Excelent trebuie sa fie si cu nuca:)!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Thank you, Angie's Recipes!!!
Multumesc frumos, Anki!!!
Multumesc frumos, Gaby!!!
Multumesc frumos, Mirela!!!
Multumesc frumos, Any!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Alice!!!
Multumesc frumos, Maya!!!
Multumesc frumos, The Wandering Oltean!!!:)
Va pup si va doresc o seara excelenta!!!
Greu de rezistat tentatiei, musai de incercat!Da Doamne o ploaie ,sa indraznesc sa mai pornesc cuptorul , ca pe caldurile astea pun tava afara la soare si cred ca nici nu mai am nevoie de cuptor...O noapte racoroasa!
RăspundețiȘtergerece tip de branza este(brie)?
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Simplu si bun!
RăspundețiȘtergereDa, greu tare cu caldurile astea fara sa facem nimic, daramite sa mai deschidem cuptorul:)
O seara minunata iti doresc!
Draga Laura, ti-as spune cu mare drag povestea branzei de Brie, dar mai bine te las s-o citesti singurica. Am gasit un articol foarte interesant despre branzeturi: http://www.ardei-iute.ro/despre/mancare/branza.htm
RăspundețiȘtergereTe pup si iti multumesc pentru vizita!
Delicioasa! O facem saptamanal! :)
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta, Anonim!!!
RăspundețiȘtergereSi noi am facut-o cam des in ultima vreme. Ne place mult!
O seara minunata iti doresc!