4 mai 2012

Inghetata caramel



 

     Ce placere poate fi mai mare pe o asa caldura...decat o inghetata racoritoare cu aroma de caramel?!



Ingrediente:

5 galbenusuri
450 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
300 ml lapte 
400 gr zahar


Preparare:
1. Mixam galbenusurile cu 250 gr de zahar pana devin cremoase, apoi adugam treptat 200 ml de lapte. Punem compozitia la fiert, la foc mic, pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
2. Restul de zahar il punem intr-o cratita cu fund mai gros si il caramelizam pana devine maroniu. Adaugam restul de lapte si fierbem la foc mic cateva minute, pana obtinem un sirop nu prea gros. Lasam sa se raceasca, apoi il turnam peste compozitia cu galbenusurile. Mixam bine pana se omogenizeaza.
3. Frisca o batem bat, apoi o amestecam cu compozitia de caramel. Mixam bine pana la omogenizare, dupa care o transferam intr-un vas etans si o tinem la congelator cateva ore, pana se formeaza inghetata. Nu este nevoie sa o amestecam, iese foarte cremoasa si asa.
4. O servim cu ciocolata rasa si fructe de sezon.





Pofta buna!

28 de comentarii:

  1. DELICIOASA !!! Cornetele acelea credca pentru mine le-ai pregatit. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe caldurile din zilele astea, un dulce racoros perfect!

    RăspundețiȘtergere
  3. Te admir nespus de mult pentru tot ceea ce faci, retetele tale sunt impecabile si la fel de reusite ca si pozele, blogul tau este printre preferatele mele, alaturi de cel al Mayei si as vrea ca intr-o buna zi sa imi reuseasca totul macar pe jumatate, daca nu la fel de bn cum va reuseste voua!

    RăspundețiȘtergere
  4. Waw!!! Voi adormi cu gandul la inghetata asta... Super deliciu... super poze! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu se putea sa lipsesc tocmai de la inghetata.Delicioasa.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata si ce bine ca vine iar sezonul inghetatelor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un gust irezistibil,ador caramelul!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. DELICIOASA!!!! Alte cuvinte sunt de prisos...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arataaa, de cate ori intru la tine salivez ! Am salvat reteta ,e musai sa o incerc !

    RăspundețiȘtergere
  10. Licuta draga, sa stii ca aici la Londra e frig si ploua si parca vara nu mai vrea sa vina, dar o inghetata de la tine tot as lua, ca prea e frumoasa, zau!
    Pupici multi! :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos, Cristina!!!Pentru tine, desigur:)

    Multumesc frumos, Maria Elena!!!

    Multumesc frumos, Craita!!!Cu multa dragoste si pasiune pentru ceea ce faci, o sa reusesti!

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Mihaela!!!

    Multumesc frumos, Flory!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Maya!!!

    Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!

    Multumesc frumos, Andra!!!Sa te bucuri cat mai mult de racoare si pentru noi, ca aici, deja ne-am saturat de caldura:)

    Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ador caramelul, imi place la maxim!! Prezentarea superba!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Minunata... nu refuz niciodata o inghetata. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEERB si deliciosssssssss
    Te pup scumpa mea! O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Vaai, cat de bine arata!! Ador si caramelul si inghetata, deci o combinatie mai impecabila decat aceasta, nu exista pentru mine!
    Pup cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai ce ma tentati voi cu atatea inghetate delicioase !!! Trebuie sa fac si eu !!!!
    P.S.Imi place noul antet !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Mare adevar, ce ar putea merge mai bine decat acest deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc frumos, Mirela!!!

    Multumesc frumos, Adela!!!

    Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

    Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos, Laura!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, Alice!!!

    Va pup si va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. ce bine venita e inghetata asta!

    RăspundețiȘtergere
  20. Inchetata caramel in in topul prefeintelor! maine fac si eu prima inghetata, de capsuni :). pup

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc frumos, Adnia!!!

    Multumesc frumos, Timea!!!Succes!Si eu am facut zilele trecute si a iesit grozava!

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  22. Vai ce bine arata! Am facut si eu nu de mult inghetata cu caramel...sigur o sa incerc si varianta ta! Te invit la mine pe blog, nu sunt multe retete, dar asa e orice inceput :) Felicitari pentru toate retetele frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc frumos, Poliana!!!Te-am vizitat si imi plac tare mult bunatatile tale:)!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc de vizita, te mai astept :)
    Mai am drum lung pana sa fac bunatati ca ale tale, dar perseverez :P Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  25. E senzationala inghetata.Eu nu sunt mare amatoare de dulciuri si nici de inghetata,dar asta este fara cusur.Am facut-o co nuci pralinate in loc de ciocolata rasa,si seamana foarte mult cu "Nirvana",cea cu caramel si nuci pecan,singura pe care o mananc cu placere,dar e la un pret prohibitiv.

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc frumos, Poliana!!!

    Multumesc frumos, Anonim!!!Ma bucur ca ai incercat reteta!Imi imaginez ce buna trebuie sa fie si in combinatie cu nuci pralinate!Yummy!

    Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere