Ce placere poate fi mai mare pe o asa caldura...decat o inghetata racoritoare cu aroma de caramel?!
Ingrediente:
5 galbenusuri
450 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
300 ml lapte
5 galbenusuri
450 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
300 ml lapte
400 gr zahar
Preparare:
1. Mixam galbenusurile cu 250 gr de zahar pana devin cremoase, apoi adugam treptat 200 ml de lapte. Punem compozitia la fiert, la foc mic, pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
2. Restul de zahar il punem intr-o cratita cu fund mai gros si il caramelizam pana devine maroniu. Adaugam restul de lapte si fierbem la foc mic cateva minute, pana obtinem un sirop nu prea gros. Lasam sa se raceasca, apoi il turnam peste compozitia cu galbenusurile. Mixam bine pana se omogenizeaza.
3. Frisca o batem bat, apoi o amestecam cu compozitia de caramel. Mixam bine pana la omogenizare, dupa care o transferam intr-un vas etans si o tinem la congelator cateva ore, pana se formeaza inghetata. Nu este nevoie sa o amestecam, iese foarte cremoasa si asa.
4. O servim cu ciocolata rasa si fructe de sezon.
Pofta buna!
DELICIOASA !!! Cornetele acelea credca pentru mine le-ai pregatit. :)
RăspundețiȘtergerePe caldurile din zilele astea, un dulce racoros perfect!
RăspundețiȘtergereTe admir nespus de mult pentru tot ceea ce faci, retetele tale sunt impecabile si la fel de reusite ca si pozele, blogul tau este printre preferatele mele, alaturi de cel al Mayei si as vrea ca intr-o buna zi sa imi reuseasca totul macar pe jumatate, daca nu la fel de bn cum va reuseste voua!
RăspundețiȘtergereWaw!!! Voi adormi cu gandul la inghetata asta... Super deliciu... super poze! Pupici
RăspundețiȘtergereNu se putea sa lipsesc tocmai de la inghetata.Delicioasa.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Ce bine arata si ce bine ca vine iar sezonul inghetatelor!
RăspundețiȘtergereUn gust irezistibil,ador caramelul!Pupici
RăspundețiȘtergereDELICIOASA!!!! Alte cuvinte sunt de prisos...
RăspundețiȘtergereO textura perfecta!
RăspundețiȘtergereCe bine arataaa, de cate ori intru la tine salivez ! Am salvat reteta ,e musai sa o incerc !
RăspundețiȘtergereLicuta draga, sa stii ca aici la Londra e frig si ploua si parca vara nu mai vrea sa vina, dar o inghetata de la tine tot as lua, ca prea e frumoasa, zau!
RăspundețiȘtergerePupici multi! :*
Multumesc frumos, Cristina!!!Pentru tine, desigur:)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maria Elena!!!
Multumesc frumos, Craita!!!Cu multa dragoste si pasiune pentru ceea ce faci, o sa reusesti!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Multumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Maya!!!
Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!
Multumesc frumos, Andra!!!Sa te bucuri cat mai mult de racoare si pentru noi, ca aici, deja ne-am saturat de caldura:)
Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa!
Super bunaaa ! :)
RăspundețiȘtergereAdor caramelul, imi place la maxim!! Prezentarea superba!! Pupici!
RăspundețiȘtergereMinunata... nu refuz niciodata o inghetata. Pup!
RăspundețiȘtergereSUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEERB si deliciosssssssss
RăspundețiȘtergereTe pup scumpa mea! O zi minunata!
Vaai, cat de bine arata!! Ador si caramelul si inghetata, deci o combinatie mai impecabila decat aceasta, nu exista pentru mine!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!!
Mai ce ma tentati voi cu atatea inghetate delicioase !!! Trebuie sa fac si eu !!!!
RăspundețiȘtergereP.S.Imi place noul antet !!! ;)
Mare adevar, ce ar putea merge mai bine decat acest deliciu!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Mirela!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Laura!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Alice!!!
Va pup si va imbratisez cu drag!
ce bine venita e inghetata asta!
RăspundețiȘtergereInchetata caramel in in topul prefeintelor! maine fac si eu prima inghetata, de capsuni :). pup
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Adnia!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Timea!!!Succes!Si eu am facut zilele trecute si a iesit grozava!
Pupici!
Vai ce bine arata! Am facut si eu nu de mult inghetata cu caramel...sigur o sa incerc si varianta ta! Te invit la mine pe blog, nu sunt multe retete, dar asa e orice inceput :) Felicitari pentru toate retetele frumoase!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Poliana!!!Te-am vizitat si imi plac tare mult bunatatile tale:)!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita, te mai astept :)
RăspundețiȘtergereMai am drum lung pana sa fac bunatati ca ale tale, dar perseverez :P Te pup!
E senzationala inghetata.Eu nu sunt mare amatoare de dulciuri si nici de inghetata,dar asta este fara cusur.Am facut-o co nuci pralinate in loc de ciocolata rasa,si seamana foarte mult cu "Nirvana",cea cu caramel si nuci pecan,singura pe care o mananc cu placere,dar e la un pret prohibitiv.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Poliana!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Anonim!!!Ma bucur ca ai incercat reteta!Imi imaginez ce buna trebuie sa fie si in combinatie cu nuci pralinate!Yummy!
Va pup cu drag!