11 mai 2012

Rulada cu bezea si crema mascarpone



   
    O rulada pufoasa cu blat de bezea, aromata cu vanilie, umpluta cu crema delicioasa de branza dulce si mascarpone, iar la urma parfumata cu capsuni! Un desert usor de facut si ...greu de refuzat:) Yummy!
 
 
 
Ingrediente:

Pentru blat:
5 albusuri
1 lingura de otet
1 lingurita de faina
esenta de vanilie
100 gr zahar pudra

Pentru crema:
200 gr mascarpone
200 gr branza proaspata de vaca
75 gr zahar pudra
esenta de vanilie

Pentru decor:
capsuni sau fructe de padure
sirop de capsuni


Preparare:

1. Batem albusurile bat, adugand treptat zaharul, cca. 15-20 minute. Cand bezeaua este gata adaugam faina, otetul si esenta de vanilie.
2. Tapetam o tava (20x30cm) cu hartie de copt, rasturnam compozitia de bezea, nivelam cu o spatula si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 15-20 de minute.
 


3. Lasam blatul de bezea sa se raceasca, apoi il rasturnam cu partea de deasupra pe alta hartie de copt si cu un cutit desprindem incet hartia de copt, care acum se afla deasupra. Partea rasa cu cutitul va fi umpluta cu crema.
4. Intr-un bol, mixam crema mascarpone impreuna cu branza proaspata, zaharul pudra si esenta de vanilie. Cu aceasta compozitie umplem blatul de bezea, rulam usor ca sa nu se rupa si dam la rece pentru cateva ore.
 


5. Servim feliile de rulada ornate cu capsuni si stropite cu sirop.




Pofta buna!


17 comentarii:

  1. un deliciu...si intr-adevar de nerefuzat :)
    noapte buna, pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh DA! Un alt desert superb! Weekend fain Licuta! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare asa pufoasa, iar capsunile si crema de branza suna tare bine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Waaw ! Arata minunat. Nu stiu daca ma incumet sa-l fac. Mi-e cam teama de rulade.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari, arata extraordinar!!! Un desert fresh si aromat, perfect pentru vremea de afara :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Yamy cum arata...maine fug la cumparaturi si neaparat o incerc...pana atunci lesin pe aici

    RăspundețiȘtergere
  7. o modalitate ingenioasa de a folosi albusirile care se aduna in frigider...am sa retin reteta ta, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  8. Omg. This looks too good to be true!

    RăspundețiȘtergere
  9. Un excelent desert ! Imi place :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Super combinatie!!! Asta trebuie facuta neaparat! Pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cam dau gres cu ruladele , nush ce am !! :))) Ador combinatia de mascarpone cu capsune !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata fantastic! Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!

    Multumesc frumos, Andreea!!!

    Multumesc frumos, Mihaela!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!Nu are de ce sa-ti fie teama:)E tare simpla de facut!

    Multumesc frumos, Oana!!!

    Multumesc frumos, Naty!!!

    Multumesc frumos, Dana!!!

    Multumesc frumos, Alinutzika!!!

    Thank you very much, Pencil Kitchen!!!

    Multumesc frumos, Mirela!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!

    Multumesc frumos, Maya!!!

    Sunteti tare dragute!Va pup cu mare drag!!!

    RăspundețiȘtergere