5 ianuarie 2012

Fursecuri fragede umplute cu gem




    Simple, usor de facut si numai bune sa va scoata din incurcatura cand vreti ceva bun ...de rontait! :))



Ingrediente:

300 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar pudra
1 galbenus de ou
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
gem sau dulceata de mure
Preparare:

1. Frecam untul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam galbenusul, faina amestecata cu praful de copt, praful de sare, esenta de vanilie si framantam un aluat omogen. Il dam la frigider o jumatate de ora  dupa care il scoatem si rupem bucati, formand mici bilute pe care le rotunjim intre palme.


2. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri de lemn cu coada rotunjita le facem cate o gaura in mijloc.
3. Umplem fiecare gaura cu gem sau dulceta de mure (sau cu orice alt gem pe care il avem in casa). Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 15-20 minute.



4. Le scoatem din tava dupa ce s-au racit si le depozitam intr-o cutie de carton sau metalica. La servire  pudram cu zahar pudra vanilat.



 Pofta buna!


24 de comentarii:

  1. Cat de bine arata! Parca sunt niste bilute din alea chinezesti de-am mancat acu o luna si nu mai stiu cum se cheama, sorry;) Minunate! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani voua! Sa aveti un an nou minunat! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare frumoase fursecurile!
    An Nou Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce "ochioase" sunt! Si gustoase....

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare bine arata, vreau si eu , defapt ma servesc si eu! Sa inteleg cu dulceata de Mures, de unde sunt si eu? :) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase fursecurile. Se noteaza si se executa :) pentru al meu sot, mare amator de fursecuri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata apetisant! Am salvat reteta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Iubesc aceste fursecuri!!! Super prezentare! pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Fragede si delicioase.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos, fetelor!!!

    Va pup cu mare drag si va doresc un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoase si delicioase rontaielile tale.Pup si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ti-au iesit perfecte! Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Perfecte, ca tot ce faci tu de altfel! :)
    Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  14. Te scot din incurcatura cu succes ca arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt de acord cu fetele! Sunt de-a dreptul perfecte! Simt cum ma ia cu invidie :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt grozave fursecurile astea!
    Frumoase poza!

    RăspundețiȘtergere
  17. Superbe!!! De foarte mult timp vreau sa incerc aluatul acesta cu galbenus de ou dar acum ca le-am vazut pe ale tale cat sunt de perfecte, sigur am sa le incerc!!
    Pup cu drag!! ♥ ♥

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc frumos!!!
    Sunteti tare dragute!!!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna, sarbatori fericite. Le am descoperit, le - am facut, sunt minunate, delicate, f feagede, ieri am facut o portie (25 buc mi au iesit) acum mai am 3 buc, sotul le-a mancat toate.
    Acum am la la rece inca 2 portii, sunt delicioaseeee
    Multumesc pentru reteta.
    Sarbatori fericite!
    Tzuc

    RăspundețiȘtergere