Simple, usor de facut si numai bune sa va scoata din incurcatura cand vreti ceva bun ...de rontait! :))
Ingrediente:
300 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar pudra
1 galbenus de ou
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
gem sau dulceata de mure
300 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar pudra
1 galbenus de ou
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
gem sau dulceata de mure
Preparare:
1. Frecam untul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam galbenusul, faina amestecata cu praful de copt, praful de sare, esenta de vanilie si framantam un aluat omogen. Il dam la frigider o jumatate de ora dupa care il scoatem si rupem bucati, formand mici bilute pe care le rotunjim intre palme.
2. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri de lemn cu coada rotunjita le facem cate o gaura in mijloc.
3. Umplem fiecare gaura cu gem sau dulceta de mure (sau cu orice alt gem pe care il avem in casa). Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 15-20 minute.
4. Le scoatem din tava dupa ce s-au racit si le depozitam intr-o cutie de carton sau metalica. La servire pudram cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Cat de bine arata! Parca sunt niste bilute din alea chinezesti de-am mancat acu o luna si nu mai stiu cum se cheama, sorry;) Minunate! Te pup
RăspundețiȘtergereLa multi ani voua! Sa aveti un an nou minunat! Pupici
RăspundețiȘtergereTare frumoase fursecurile!
RăspundețiȘtergereAn Nou Fericit!
Ce frumusele sunt!
RăspundețiȘtergereCe "ochioase" sunt! Si gustoase....
RăspundețiȘtergereTare bine arata, vreau si eu , defapt ma servesc si eu! Sa inteleg cu dulceata de Mures, de unde sunt si eu? :) Pupicei!
RăspundețiȘtergeremmm :) ce bine arata :)
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase fursecurile. Se noteaza si se executa :) pentru al meu sot, mare amator de fursecuri.
RăspundețiȘtergeresunt foarte dragalase!
RăspundețiȘtergereArata apetisant! Am salvat reteta. Pupici
RăspundețiȘtergereIubesc aceste fursecuri!!! Super prezentare! pup
RăspundețiȘtergereFragede si delicioase.Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, fetelor!!!
RăspundețiȘtergereVa pup cu mare drag si va doresc un weekend minunat!
Tare frumusele si bune.Te pup!
RăspundețiȘtergereFrumoase si delicioase rontaielile tale.Pup si seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereTi-au iesit perfecte! Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergerePerfecte, ca tot ce faci tu de altfel! :)
RăspundețiȘtergereWeekend frumos!
Te scot din incurcatura cu succes ca arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereSunt de acord cu fetele! Sunt de-a dreptul perfecte! Simt cum ma ia cu invidie :) Pupici
RăspundețiȘtergereSunt grozave fursecurile astea!
RăspundețiȘtergereFrumoase poza!
Superbe!!! De foarte mult timp vreau sa incerc aluatul acesta cu galbenus de ou dar acum ca le-am vazut pe ale tale cat sunt de perfecte, sigur am sa le incerc!!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!! ♥ ♥
Multumesc frumos!!!
RăspundețiȘtergereSunteti tare dragute!!!
Pup cu mare drag!
Buna, sarbatori fericite. Le am descoperit, le - am facut, sunt minunate, delicate, f feagede, ieri am facut o portie (25 buc mi au iesit) acum mai am 3 buc, sotul le-a mancat toate.
RăspundețiȘtergereAcum am la la rece inca 2 portii, sunt delicioaseeee
Multumesc pentru reteta.
Sarbatori fericite!
Tzuc
Sunt superbe
RăspundețiȘtergere