2 ianuarie 2012

Ceapa umpluta



 
   O garnitura dulce-acrisoara, care se potriveste perfect alaturi de coaste de porc caramelizate sau cu orice alta carne!!

 

Ingrediente:

8 cepe potrivite
200 gr iaurt
1 cescuta de cuscus
1 lingurita cu miere
100 gr stafide
1 lamaie
4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde tocat
sare, ulei
Preparare:

1. Prajim cuscusul cu putin ulei, intr-o tigaie teflonata, pana se aureste. Stingem cu trei cescute cu apa calduta si lasam sa fiarba pana cand se absoarbe toata apa. Punem cuscusul fiert intr-un caston. Adaugam o lingurita cu miere, stafidele, un praf de sare si  sucul de la o lamaie. Amestecam usor si lasam 10 minute sa se intrepatrunda aromele.
2. Separat, amestecam patrunjelul tocat impreuna cu usturoiul zdrobit si putina coaja de lamaie rasa. Din aceasta compozitie, punem o lingura in iaurt si il punem la rece apoi restul il adaugam peste amestecul de cuscus.
3. Taiem deasupra cepelor un capacel si scoatem cu grija o parte din foi lasand doar doua randuri. Umplem cepele cu amestecul de cuscus si le asezam intr-o tava sau o forma ceramica mai inalta. Stropim cu putin ulei si adaugam  o cescuta cu apa calda. Dam la cuptor la foc potrivit timp de aproximativ 40 de minute. Servim cu iaurtul aromat cu patrunjel, alaturi de diferite fripturi.





4. Noi am servit alaturi de coaste caramelizate.
 


Pofta buna!

42 de comentarii:

  1. La multi ani in 2012, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
    Asemenea si voua!Pup si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat arata!
    Un an nou fericit va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. arata minunat ♥♥♥
    La multi ani draga mea! ♥

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani in Noul An!
    Ce bunatate e ceapa asta!!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce bine arata! o reteta rafinata si extraordinara!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani!!! super prezentarea cade obicei!! te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum poate arata portia aia!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am mancat niciodata! Arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos, toturor!!!
    Bine v-am regasit in 2012!
    Sa fiti sanatosi si sa aveti un An Nou plin numai de bucurii!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  11. La Multi Ani!!!
    Cu ce delicatesa ne intampini in 2012... Nu stiu ce gust o avea, dar prezentarea este de milioane! Pupici dulci

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani draga Licuta. S-aveti un an nou incarcat cu bucurii. E foarte interesanta reteta! I-am pus semn de carte.

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani!!! O idee excelenta pentru garnitura! Te pup si iti doresc sa ai un bun, asa cum ti-l doresti tu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc frumos, fetelor!!!
    Va pup si va doresc din suflet un an plin de bucurii, alaturi de cei dragi!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  15. La mulți ani,Licuta! Foarte interesantă si apetisanta rețeta! De cuscus ce sa mai zic?! Îmi place foarte mult,dar pe aici,nu se găsește așa de mare; dar când îmi trimite sora mea,din tara o sa fac si eu si il voi praji mai tare ca,tare îmi place cum arată la tine! Foarte bun blogul si rețetele tale!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata extraordinar !!
    Iti doresc un an nou minunat, si implinirea tuturor dorintelor.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos, Claudia!!!

    Multumesc frumos, Ana Maria!!!

    Pup si la multi ani!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Grozav arata,mai ales in combinatie cu coaste.Te pup!La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  19. Un an nou plin de bucurii si multa sanatate iti doresc!!!
    Ceapa asta arata extraordinar de bine , tot zic ca fac si eu si uite ca nu mai apuc :(((( ...

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce bine arata.
    Pup si an nou cu toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  21. Absolut delicios si fin:) La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  22. Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani! Sa ai parte numai de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  23. wow they look so beautiful and delicious!

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani Licuta! Minunat arata! Si gustoase pe masura! Despre porc nu mai comentez, ca sunt prea ghiftuita cu dansu' ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  25. Superbe! ata pot spune.
    Un an nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc frumos, Flory!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Multumesc frumos, Ramona!!!

    Multumesc frumos de invitatie, Mitinita!!!

    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  27. Thank you very much, Beti!!!XOXO

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc frumos, Antonina!!!Si noi suntem idem cu ghiftuiala:)Pup si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc frumos, Alice!!!Pup si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  30. Place cus-cus-ul sub orice forma! :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  31. Ceapa pot sa o fac si eu dar prezentarea ta e super!Arata excelent poza!felicitari si mii de pupici pe anul asta!

    RăspundețiȘtergere
  32. Superbe pozele de prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  33. o reteta noua pentru mine dar sigur foarte interesanta.Un an nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  34. Multumesc frumos, tuturor!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  35. MMMMMM, extrem de apetisant !! Bravo !!

    RăspundețiȘtergere
  36. excelenta ideea! pupici! :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Multumesc frumos, Dana!!!

    Multumesc frumos, Andra!!!

    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  38. Cred ca sunt minunate, n-am mancat niciodata, insa arata superb :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Multumesc frumos, Edith!!!E o combinatie grozava!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  40. M-ai incantat cu retetele astea doua :D ceapa si coasta arata nemaipomenit de bine, am salivat intruna cat am citit retetele !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  41. Multumesc frumos, Anastasia!!!Pup!

    RăspundețiȘtergere