O garnitura dulce-acrisoara, care se potriveste perfect alaturi de coaste de porc caramelizate sau cu orice alta carne!!
Ingrediente:
8 cepe potrivite
8 cepe potrivite
200 gr iaurt
1 cescuta de cuscus
1 lingurita cu miere
100 gr stafide
1 lamaie
4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde tocat
sare, ulei
1 cescuta de cuscus
1 lingurita cu miere
100 gr stafide
1 lamaie
4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde tocat
sare, ulei
1. Prajim cuscusul cu putin ulei, intr-o tigaie teflonata, pana se aureste. Stingem cu trei cescute cu apa calduta si lasam sa fiarba pana cand se absoarbe toata apa. Punem cuscusul fiert intr-un caston. Adaugam o lingurita cu miere, stafidele, un praf de sare si sucul de la o lamaie. Amestecam usor si lasam 10 minute sa se intrepatrunda aromele.
2. Separat, amestecam patrunjelul tocat impreuna cu usturoiul zdrobit si putina coaja de lamaie rasa. Din aceasta compozitie, punem o lingura in iaurt si il punem la rece apoi restul il adaugam peste amestecul de cuscus.
3. Taiem deasupra cepelor un capacel si scoatem cu grija o parte din foi lasand doar doua randuri. Umplem cepele cu amestecul de cuscus si le asezam intr-o tava sau o forma ceramica mai inalta. Stropim cu putin ulei si adaugam o cescuta cu apa calda. Dam la cuptor la foc potrivit timp de aproximativ 40 de minute. Servim cu iaurtul aromat cu patrunjel, alaturi de diferite fripturi.
4. Noi am servit alaturi de coaste caramelizate.
Pofta buna!
La multi ani in 2012, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Sara&Miki!!!
RăspundețiȘtergereAsemenea si voua!Pup si la multi ani!
arata super
RăspundețiȘtergereMinunat arata!
RăspundețiȘtergereUn an nou fericit va doresc.
arata minunat ♥♥♥
RăspundețiȘtergereLa multi ani draga mea! ♥
La multi ani in Noul An!
RăspundețiȘtergereCe bunatate e ceapa asta!!
ce bine arata! o reteta rafinata si extraordinara!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!!! super prezentarea cade obicei!! te pup
RăspundețiȘtergereCum poate arata portia aia!!!
RăspundețiȘtergerenu am mancat niciodata! Arata tare bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, toturor!!!
RăspundețiȘtergereBine v-am regasit in 2012!
Sa fiti sanatosi si sa aveti un An Nou plin numai de bucurii!
La multi ani!
La Multi Ani!!!
RăspundețiȘtergereCu ce delicatesa ne intampini in 2012... Nu stiu ce gust o avea, dar prezentarea este de milioane! Pupici dulci
La multi ani draga Licuta. S-aveti un an nou incarcat cu bucurii. E foarte interesanta reteta! I-am pus semn de carte.
RăspundețiȘtergereLa multi ani!!! O idee excelenta pentru garnitura! Te pup si iti doresc sa ai un bun, asa cum ti-l doresti tu.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, fetelor!!!
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc din suflet un an plin de bucurii, alaturi de cei dragi!
La multi ani!
La mulți ani,Licuta! Foarte interesantă si apetisanta rețeta! De cuscus ce sa mai zic?! Îmi place foarte mult,dar pe aici,nu se găsește așa de mare; dar când îmi trimite sora mea,din tara o sa fac si eu si il voi praji mai tare ca,tare îmi place cum arată la tine! Foarte bun blogul si rețetele tale!!!
RăspundețiȘtergereArata extraordinar !!
RăspundețiȘtergereIti doresc un an nou minunat, si implinirea tuturor dorintelor.
Pupici!
Multumesc frumos, Claudia!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Ana Maria!!!
Pup si la multi ani!!
Grozav arata,mai ales in combinatie cu coaste.Te pup!La multi ani!
RăspundețiȘtergereUn an nou plin de bucurii si multa sanatate iti doresc!!!
RăspundețiȘtergereCeapa asta arata extraordinar de bine , tot zic ca fac si eu si uite ca nu mai apuc :(((( ...
Ce bine arata.
RăspundețiȘtergerePup si an nou cu toate cele bune!
Absolut delicios si fin:) La multi ani!
RăspundețiȘtergereTe astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani! Sa ai parte numai de bucurii!
RăspundețiȘtergerewow they look so beautiful and delicious!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Licuta! Minunat arata! Si gustoase pe masura! Despre porc nu mai comentez, ca sunt prea ghiftuita cu dansu' ;) Te pup
RăspundețiȘtergereSuperbe! ata pot spune.
RăspundețiȘtergereUn an nou fericit!
Multumesc frumos, Flory!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Ramona!!!
Multumesc frumos de invitatie, Mitinita!!!
Pup cu mare drag!
Thank you very much, Beti!!!XOXO
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Antonina!!!Si noi suntem idem cu ghiftuiala:)Pup si la multi ani!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Alice!!!Pup si la multi ani!
RăspundețiȘtergerePlace cus-cus-ul sub orice forma! :) Pup
RăspundețiȘtergereCeapa pot sa o fac si eu dar prezentarea ta e super!Arata excelent poza!felicitari si mii de pupici pe anul asta!
RăspundețiȘtergereSuperbe pozele de prezentare!
RăspundețiȘtergereo reteta noua pentru mine dar sigur foarte interesanta.Un an nou fericit!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, tuturor!
RăspundețiȘtergerePup cu mare drag!
MMMMMM, extrem de apetisant !! Bravo !!
RăspundețiȘtergereexcelenta ideea! pupici! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dana!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Andra!!!
Pup cu drag!
Cred ca sunt minunate, n-am mancat niciodata, insa arata superb :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Edith!!!E o combinatie grozava!Pup!
RăspundețiȘtergereM-ai incantat cu retetele astea doua :D ceapa si coasta arata nemaipomenit de bine, am salivat intruna cat am citit retetele !!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Anastasia!!!Pup!
RăspundețiȘtergere