8 ianuarie 2012

Bomboane Raffaello



    
     Pana acum, nu am facut aceste bomboane, dar am mancat de multe ori facute de altii. Nici o reteta, din cele pe care le-am gustat, nu s-a dovedit a fi pe placul meu :( Acum cateva zile, am gasit aceasta reteta pe blogul Anastasiei, si m-a incantat prin faptul ca e mult mai aerata decat cele pe care le stiam. Mult mai putin unt si mult mai gustoase fata de ce am mancat pana acum!
 
 
 
Ingrediente:
(pentru 30 de bucati)

Pentru bomboane:
200 ml lapte condensat
3-4 linguri lapte praf
50 gr unt moale
100 gr fulgi de cocos  
50 gr foi de napolitane maruntite
esenta de vanilie
alune de padure prajite

Pentru ornat:
150 gr ciocolata alba
4 linguri lapte
20 gr unt
150 gr fulgi de cocos

Preparare:
1. Mixam untul cu laptele condensat, adaugam laptele praf, fulgii de cocos, napolitana maruntita si esenta de vanilie. Framantam compozitia cu mana si cand s-a omogenizat, facem bilute aproape cat o nuca. Punem in interior cate o aluna si modelam usor cu mana pana le rotunjim. Le asezam pe un platou.




2. Punem intr-un vas, pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu 4 linguri de lapte si untul. Lasam sa se topesca bine, amestecam si dam deoparte.  
3. Bomboanele obtinute le glazuram cu ciocolata topita si apoi le tavalim prin fulgii de cocos. Le pastram la frigider.
 
 


 Pofta buna!

45 de comentarii:

  1. Ar trebui sa le incerc si eu , nici eu nu am facut inca aceste delicioase bombonele :(...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place si mie varianta asta,superbe sunt!

    RăspundețiȘtergere
  3. they look really cute, they sound perfect for gifts

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar sunt mai putin untoase decat ce retete am eu (pe care nu le-am incercat niciodata) si cred ca foile de napolitana si ciocolata alba le fac sa semene cu originalul la gust. O sa incerc si eu varianta ta!

    RăspundețiȘtergere
  5. superbe! Reteta ta este alta, o voi incerca cu siguranta! Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut... Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt tare bune si sunt perfecte! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bomboanele mele preferate! Arata dementiale! Si... am vazut ca le-ai dat si prin ciocolata.. mmm.. Eu am o alta reteta, dar data viitoare cred ca o voi face pe a ta, si respectiv a Antoninei. :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte faine! Aceste bomboane sunt preferatele mele. Ca si in cazul tau, nu prea m-a convins nicio reteta. Si chiar aseara povesteam ca mi-ar placea o reteta care sa aiba structura aceea crocanta de vafa. Si iata ca am gasit...
    Multumim si pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos, Flory!!!

    Multumesc frumos, Edith!!!

    Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos, Daniela!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!
    Trebuie sa incerci, sunt grozave!

    Multumesc frumos, Mitinita!!!

    Thank you very much, Beti! It's true, they are perfect for gifts!

    Multumesc frumos, Antonina!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Liana!!!Este foarte adevarat ce spui:)

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

    Multumesc frumos, Adela!!!

    Multumesc frumos, Simona!!! Daca le faci, abia astept sa-mi spui cum sunt:)

    Multumesc frumos, Fancy Cake!!!

    Va pup cu mare drag si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ador Raffaello! Zi-mi si mie unde gasesc lapte condensat Licuta, ca abia astept sa le fac:) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Corina, gasesti lapte condensat la Lidl sau Carrefour:)
    Multumesc si pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Licuta :) nici nu m-am gandit ca de la vorbe atat de repede vei trece la fapte :)) iti multumesc mult ca ai incercat reteta, ti-au iesit foarte frumusele sper ca ti-a placut si gustul :D te pup dulce :-* !

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce reteta interesanta !! Arata impecabil ! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani fericiti,draga Licuta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-au placut foarte mult, Anastasia!!!Multumesc si pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos, Miremirc!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc frumos, Mitinita!!!
    Asemenea si tie!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. La noi situatia sta invers:le-am facut de 100 de ori si nu au apucat postarea!Si eu folosesc cam aceeasi reteta si sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  20. mai...deci is bune? bune?
    trebuie sa le fac si eu astea de la anastasia

    RăspundețiȘtergere
  21. Ador aceste bomboane iar ale tale arata de ma faci sa dau o fuga pana la tine .Pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. La mine e prima oara Teo, dar cu siguranta o s-o repet cat mai curand:))Pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  23. Bune rau de tot, Alice:)!!Pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc frumos, Maria!!Te astept cu drag:)!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  25. ce as vrea si eu una! iar pentru asta trebuie sa ma pun si eu pe treaba

    RăspundețiȘtergere
  26. Treaba e usoara si satisfactia e maxima, Andreea-Elena!!!Pup si multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ce frumoase sunt!Am facut si noi dar doar cu lapte praf si nu am fost foarte incantate ...abia asteptam sa incercam reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc frumos, Sisters'Kitchen!!!Sunt mult mai aerate si mai putin gretoase fata de alte retete:)
    Pupici si o duminica cat mai frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  29. Ce bine arata! Nu stiam ca se dau inainte prin ciocolata alba. Trebuie sa fie un deliciu. Cu prima ocazie cu care gazesc lapte praf le fac si eu.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  30. Isabela Ayter29/10/12 16:49

    Arata atat de bine incat nu am ezitat sa incerc reteta. ca urmare, am ajuns sa fiu idolul familiei cand vine vorba de un desert delicios, sanatos si facut cu dragoste. Singura problema e ca aici ( Istanbul) nu am gasit nici lapte condensat nici foi de napolitana asa ca am folosit lapte normal si napolitana cu crema de vanilie, dar foarte putin.
    Resultatul e super delicios iar reteta ta se afla in lista cu favorite. Multumesc!
    Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  31. Multumesc frumos, Carol!!!Ai dreptate, sunt un adevarat deliciu!
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  32. Multumesc frumos, Isabela!!!Nu conteaza ca ai inlocuit din ingrediente. Important este ca au iesit delicioase si ca ti-au placut!
    Te pup si iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  33. felicitari pentru blog! as vrea sa incerc reteta de raffaello dar am o nedumerire...zaharul nu este necesar in compozitie? cele din comert sunt destul de dulci si amimpresia ca doar glazura de ciocolata alba nu e suficienta pentru ca bomboanele sa fie dulci. multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  34. Cristina, nuca de cocos si napolitanele folosite in compozitia boamboanelor mi se par destul de dulci si nu cred ca mai trebuie adaos de zahar. Pentru gustul meu sunt numai bune. Daca iti plac mai dulci te-as sfatui sa mai adaugi putin zahar pudra dar nu stiu cum reactioneaza compozitia. Eu le-am facut doar in varianta fara zahar.
    Daca mai ai vreo nelamurire iti raspund cu mare drag!
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  35. http://www.market.anunturi247.eu9/11/13 09:44

    Felicitari! Sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
  36. O reteta pe care am s-o incerc acum, de Craciun!

    RăspundețiȘtergere
  37. diana diaconescu20/1/14 09:12

    Licuta, am facut si eu aseara aceste bomboane si le-am pus imediat la frigider cum scria in reteta ta, dar nu mi s-au uscat suficient si... mi se par umede la interior si nu crocante cum ar trebui sa fie. Am gresit eu ceva????? O fi fost prea umeda compozitia mea?????

    RăspundețiȘtergere
  38. Diana, depinde mult si de textura napolitanelor. Daca sunt prea pufoase se inmoaie prea mult si nu mai raman crocante. Cred ca trebuia sa mai diminuezi cantitatile la ingredientele lichide si sa nu sfaramizezi prea tare napolitanele.
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  39. Arata nemaipomenit! Parca sunt cumparate! Anul asta m-am hotarat sa le fac si eu pentru masa de Paste, cred ca vor fi mai bine primite ca ouale de ciocolata cumparate.

    RăspundețiȘtergere