Contine 90% carne, stim ce am pus in el, nu se poate compara cu cel cumparat nici macar 10% ...si cu asta cred ca am sput tot despre pateul facut in casa:)
Ingrediente:
500 gr ficatei de pasare
1 ceapa
o lingura ulei de masline
50 ml vin alb
3 linguri cu smantana
25 gr unt
un varf de lingurita nucsoara
sare
piper
500 gr ficatei de pasare
1 ceapa
o lingura ulei de masline
50 ml vin alb
3 linguri cu smantana
25 gr unt
un varf de lingurita nucsoara
sare
piper
1. Curatam ceapa, o taiem marunt si o rumenim putin in uleiul de masline, dupa care adaugam vinul si o lasam sa fiarba pana cand vinul scade de tot.
2. In alta cratita punem la fiert ficateii cu un praf de sare, timp de 10 minute.
3. Punem in blender ficatul fiert si scurs de apa, ceapa si mixam pana devine o pasta omogena. Adaugam smantana si untul si mai mixam cateva secunde. Adaugam praful de nucsoara, sarea si piperul si mixam pentru ultima oara.
2. In alta cratita punem la fiert ficateii cu un praf de sare, timp de 10 minute.
3. Punem in blender ficatul fiert si scurs de apa, ceapa si mixam pana devine o pasta omogena. Adaugam smantana si untul si mai mixam cateva secunde. Adaugam praful de nucsoara, sarea si piperul si mixam pentru ultima oara.
4. Punem in cutie etansa si il servim in maxim doua zile.
Pofta buna!
Adevarat! Nici nu se compara cu cel cumparat! Arata foarte bine am sa fac si eu! Te pup!
RăspundețiȘtergereAratã asa de bine...cu sigurantã sa pãpat tot:)
RăspundețiȘtergerewow ce poze minunate !!! eu ma dau in vant dupa ficat, dar asta mic al meu mananca numai pate cumparat. nu-l pot determina in nici un fel sa-si schimbe preferintele... nici cu pedepse ;) Super arata!! si delicios rau!!
RăspundețiȘtergereUn mare adevar ai spus , si eu fac pateutz in casa ;) .... imi place prezentarea !!!
RăspundețiȘtergereImi place mult pateul facut in casa. Prezentarea este ca de obicei: la superlativ!!! Te pup
RăspundețiȘtergereMa bucru de reteta fiindca imi place tot ce e homemade.
RăspundețiȘtergereSi sunt de acord cu Anto, ai niste poze frumoase pe blog.
fain blog! te urmaresc si eu de acum, poate vei face si tu la fel!
RăspundețiȘtergereo zi buna sa ai!
Foarte bun si desigur mult mai sanatos decat cel din comert.
RăspundețiȘtergereDelicios,pupici!
RăspundețiȘtergereDelicios..si eu am facut doar ca am adaugat ceva sos tomat si mi-a placut rau de tot,pup o seara frumoasa sa ai!!
RăspundețiȘtergereImi aminteste de cel pe care il facea mama de Craciun, ce bun!
RăspundețiȘtergereTocmai ieri recunosteam pe un blog ca nu pap pate din comert.. Deci sar`mana de reteta! N`am mai mancat de foarteee mult timp pate de ficat.. Mi`ai facut pofta. Pupici
RăspundețiȘtergereSi eu tot in casa fac deseori.Pup!
RăspundețiȘtergeredraga mea, arata fenomenal! foarte frumos prezentat:*
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela!!!Asa este!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ramona!!!
Multumesc Antonina!!!Adevarat!Cu astia mici nu ne putem intelege, dar cand cresc mai mari se mai schimba nitel:)
Multumesc Catkitchen!!!
Multumesc Cristina!!!
Multumesc Bucate apetisante!!!
Multumesc Adnia!!!Cu mare placere, te voi vizita!
Multumesc Cristina!!!
Multumesc Flory!!!
Multumesc Aziz!!!Cred ca e tare bun si cu sos tomat!Am sa incerc:)
Multumesc Mihaela!!!
Multumesc Simona!!!
Multumesc DiaMar!!!
Multumesc Emily!!!!
Va pup si va doresc un weekend minunat!
Foarte bine arata si e sanatos i mod clar!
RăspundețiȘtergereSi eu il fac in casa, nu consumam niciodata patè cumparat. Cine mai stie cum si din ce o fi facut... Pozele sunt extraordinare!! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Teo!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Ana Maria!!!
Va pup si va imbratisez cu drag!
Si eu îl fac aproximativ la fel. Stiu ca e delicios! Ma bucur ca mi-ai amintit de el, c nu l-am mai facut demult :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maya!!!Pup!
RăspundețiȘtergere