Imi place pestele in orice combinatie posibila:) Astazi am ales pentru gatit Maria Sa Crapul. Acest fel de peste se poate gati in multe variante, dupa preferintele fiecaruia: cu legume sau fara, cu sos de rosii sau fara, rasol sau prajit...etc. In toate variantele posibile, ramane totusi o mancare mult mai sanatoasa decat prea iubitul nostru purcelus:)))
Ingrediente:
un crap de aproximativ 1,5 kg
4-5 catei de usturoi
o ceapa mare
1-2 frunze de dafin
200 ml vin alb
2 ardei grasi
400 gr ciuperci
500 ml suc de rosii
1/2 lamaie
sare
piper
100 ml ulei
un crap de aproximativ 1,5 kg
4-5 catei de usturoi
o ceapa mare
1-2 frunze de dafin
200 ml vin alb
2 ardei grasi
400 gr ciuperci
500 ml suc de rosii
1/2 lamaie
sare
piper
100 ml ulei
1.Curatam si spalam pestele. Presaram cu sare si piper si lasam 30-40 minute. Taiem ciupercile felii si le punem intr-o cratita cu o lingura de ulei, le calim timp de 10-15 minute. Le scoatem intr-un vas si le dam deoparte. Taiem ceapa felii subtiri si calim in putin ulei pana se face aurie. Adaugam usturoiul taiat marunt apoi ardeii grasi taiati felii si calim 10 minute dupa care adaugam ciupercile, sucul de rosii si vinul. Taiem lamaia (curatata de coaja) in felii mari si adaugam peste legume. Condimentam cu sare, piper si foile de dafin. Lasam sa fiarba 10 minute.
2. Pregatim o tava in care punem putin ulei si jumatate din compozitia de mai sus. Peste acesta compozitie asezam pestele dupa ce s-a uns in prealabil cu ulei. Asezam restul de legume pe langa peste si apoi turnam sosul. Dam la cuptor timp de 40-50 minute la foc mic. Din cand in cand turnam cu o lingura sos fierbinte peste peste. Lasam sa se rumeneasca bine.
3.Se serveste cald cu mamaliguta.
Pofta buna!
Corect !!!! ... si mie imi place pestele in orice combinatie posibila ;) .... o bunatate ai preparat aici , iar prezentarea de zile mari , felicitari !!!
RăspundețiȘtergereoooo....minunat, si mie imi place pestele, dar nu pregatesc prea des :(( si nu stiu din ce motiv :))
RăspundețiȘtergereCe bine arata, nu mai pot de pofta!!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!!! Imi place mult, iar prezentarea ta e minunata!
RăspundețiȘtergeredelicios si minunat ... as manca peste de dimineata pana seara fara sa ma plictisesc ;)
RăspundețiȘtergerete imbratisez cu mare drag! :*
Crap ..mmm! si are si ciuperci? Mai mult decat delicios!!
RăspundețiȘtergereMaria Sa e majestate si la mine,dar din pacate cam absenteaza:)) foarte apetisant arata!
RăspundețiȘtergereWow! Ce fosta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergereFoarte gustos si frumos.Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereSuperba prezentarea!!!
Multumesc frumos tuturor pentru aprecieri!!!
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Dupa miros am venit! Suntem innebuniti dupa peste.. Chiar sambata am vrut sa facem peste, dar din pacate n`am gasit peste proaspat calumea (ori suntem noi mult prea pretentiosi!) in faimoasele noastre hipermarket-uri. Pana cand voi gati, pap de la tine o portie mica :) Te pup
RăspundețiȘtergereArata minunat pestele, nu are cum sa nu-mi placa cu un tata pescar, desi inca nu am postat nici o reteta cu peste! Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Simona!!!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Adela!!!Pupici!
Daca e peste vin si eu ca e tare bun si sanatos iar crapul e delicios atat simplu cat mai ales umplut!
RăspundețiȘtergereLicuta ,
RăspundețiȘtergereEu sunt din categoria :
Nu e pasare ca porcul ! :))
Cu toate astea pestele tau imi face rau de tot cu ochiul .
Asa ca saptamana asta sigur ma rasfat cu o portie .
Pup .
Licuta, pestele tau arata divin, mi-e o pofta de mor!
RăspundețiȘtergereCu mare drag te astept sa dai curs provocarii "How Christmas tastes around the world" gatind un preparat pentru masa de Craciun specific regiunii in care locuiti! Mai multe detalii gasesti la mine pe blog, aici
http://cantboilanegg.blogspot.com/2011/11/how-christmas-taste-around-world.html
Pupici si te astept cu drag!
arata ffff bine!
RăspundețiȘtergereCine m-a pus sa bantui pe internet ca acum mor de pofta, ce bine arata pestele tau! cred ca un peste din asta fac si eu saptamana asta ca prea arata bine :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Teo!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Lia!!!Si eu sunt tot din aceeasi categorie dar pestele este ...mai special, as spune!
Multumesc frumos pentru invitatie, Diana!!!
Multumesc frumos, Alinutzika!!!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Va pup si va doresc o seara cat mai frumoasa!
Da,da,da........am venit dupa miros.Sunt fan peste si nu puteam lipsi de la o asa bunaciune.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maria!!!Te invit cu mare placere la o portie:)!Pupici!
RăspundețiȘtergere