Pufoasa, aromata, delicioasa la maxim si culmea este ca se prepara incredibil de rapid!
Ingrediente:
Pentru blat:
350 gr faina de tip 000
300 gr zahar brun
200 ml ulei de floarea soarelui
4 banane foarte coapte
2 oua mari
70 gr miez de nuca nuca macinata
70 gr merisoare confiate
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Pentru crema:
200 gr unt nesarat la temperatura camerei
200 gr crema de branza
400 gr zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
Preparare:
1. Intr-un castron incapator amestecam: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt castron punem bananele decojite si le zdrobim cu o furculita. Adaugam peste ele uleiul, ouale si esenta de vanilie si amestecam bine pana la omogenizare. Turnam compozitia umeda peste ingredinetele uscate si amestecam. La urma adaugam nucile tocate si merisoarele confiate, amestecand incet.
2. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt, de dimensiuni aproximative 30x22 cm. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea: daca iese curata este gata. Daca nu, il mai lasam 5-10 minute in cuptor. Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca complet.
3. Intre timp preparam crema astfel: mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema deschisa la culoare. Adaugam crema de branza si esenta de vanile mixand din nou pana obtinem o crema fina. Atentie! Nu o mixam prea mult deoarece riscam sa se taie. Punem crema la rece pana la asamblarea prajiturii.
4. Scoatem blatul racit din forma si il taiem in doua pe orizontala. Din parte de mijloc a celor doua blaturi rezultate taiem un strat subtire de aluat si il faramitam pentru a decora prajitura. Impartim crema perfect in doua si ungem cu prima parte de crema primul blat. Asezam pe crema celalalt blat si deasupra lui crema ramasa. Decoram prajitura cu firimiturile de blat si o dam la frigider cateva ore sau peste noapte. Se poate servi imediat daca-i graba!
Pofta buna!
Cred ca e delicioasa. Imi pare rau ca nu am merisoare confiate in casa, acum m-as fi apucat s-o fac :(
RăspundețiȘtergere