7 aprilie 2016

Prajitura cu fructe si mascarpone




   
   Blat pufos de cacao, imbracat intr-o crema delicioasa de frisca amestecata cu mascarpone, si aromata cu fructe exotice! Ce sa va mai spun? Un adevarat deliciu!


Ingrediente:
Pentru blat:
250 gr faina de tip 000
50 gr cacao neagra
2 oua mari
300 gr zahar
250 gr iaurt
200 ml lapte
100 ml ulei de floarea soarelui
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare
1 1/4 lingurita praf de copt
1 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru crema:
500 ml smantama pentru frisca cu minim 30% grasime
250 gr mascarpone
o cutie de 400 ml cu fructe tropicale SUN FOOD
sau orice alta cutie cu fructe conservate
(piersici, caise, etc.)
3-4 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru sirop:
folosim siropul ramas de la fructe

Preparare:
Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme cu diametrul de aproximtiv 26x22 cm. Daca nu aveti doua forme identice coaceti blaturile pe rand.
Preparare blat:
1. Intr-un castron mare amestecam ingredientele uscate: faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un alt castron amestecam ingredientele lichide: ouale impreuna cu iaurtul, laptele, uleiul, si esenta de vanilie. 
2. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza bine, fara sa ramana cocoloase. Aluatul rezultat va fi destul de subtire. Impartim aluatul in mod egal si il turnam in cele doua forme. Coacem timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului. Facem testul cu scobitoarea.


2. Scoatem blaturile din cuptor si le lasam sa se racoreasca in forma. Dupa ce s-au racorit le scoatem usor din forma, curatam hartia de copt si le asezam pe un gratar metalic sa se raceasca complet. Le insiropam pe rand cu siropul luat din cutia cu fructe.



Preparare crema:
1. Intr-un vas incapator punem smantana pentru frisca si o batem pana se intareste. Adaugam zaharul pudra si la urma crema  mascarpone si esenta de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza bine compozitia. 
Asamblare prajitura:
1. Oprim 2-3 linguri de crema pentru decor si apoi o impartim in doua parti egale. Asezam primul blat pe un platou si il ungem cu prima parte de crema. Asezam peste crema fructele exotice pe care le-am scurs in prealabil de sirop si le-am taiat cubulete. Le apasam putin cu o spatula sa intre in crema si asezam deasupra urmatorul blat. Imbracam prajitura cu restul de crema si o portionam in 12 sau 16 parti egale. Ornam fiecare prajitura cu frisca ramasa si bucatele mici de fructe. 



2. Lasam prajiturile cateva ore la frigider, dupa care le putem servi.




Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu