Chifle gustoase, sanatoase si perfecte pentru sandwich-uri sau pachetelul de la scoala!
Ingrediente:
500 gr faina integrala (neagra) de grau
25 gr drojdie proaspata
300 ml lapte
50 gr unt topit
1 lingura ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
1 lingura seminte de in
2 linguri seminte de floarea soarelui
susan alb si negru pentru ornat chiflele
2 linguri lapte rece pentru uns chiflele
Preparare:
1. Din lipsa de timp, aluatul pentru chifle l-am preparat la masina de facut paine, la programul de framantare si crestere (functia: aluat de paine, pizza). Am pus ingredientele in ordinea urmatoare: laptele caldut amestecat cu zaharul, untul topit, uleiul, sarea, faina, semintele de in si de floarea soarelui si la urma drojdia sfaramitata.
2. Daca nu aveti masina procedati astfel: amestecati faina cu zaharul, sarea si semintele de in si floarea soarelui. Drojdia o lasati la inmuiat in 50 ml lapte cald, apoi o turnati peste compozitia cu faina. Restul de lapte il incalziti usor, apoi il turnati peste compozitia cu faina si amestecati. La urma adaugati uleiul, untul topit si framantati usor. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si framantati aproximativ 10 minute, pana cand devine fin si elastic.
3. Acoperiti aluatul cu folie alimentara si lasati la crescut aproximativ o ora. Aluatul rezultat il impartim in 9-10 bilute de aproximativ 100 gr fiecare. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
4. Inainte sa le punem in cuptor, le ungem cu lapte rece si le presaram cu susan alb si negru. Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 25-30 de minute, pana cand se rumenesc frumos deasupra. Le lasam sa se raceasca complet si apoi le acoperim cu folie alimentara ca sa se mentina proaspete.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu