Ingrediente:
0,8-1 kg carne de porc fara os
3 conserve de naut la 400 gr/buc.
3 cepe mari
un ardei gras rosu
un morcov
400 gr rosii cuburi din conserva
2 linguri cu bulion de ardei
300 ml supa de carne
50 ml ulei
o legatura patrunjel verde
sare
Preparare:
1. Spalam carnea si o taiem bucati mari. Punem uleiul intr-o cratita si prajim carnea la foc mic pana se fragezeste si se rumeneste frumos, apoi o scoatem intr-un castron.
2. Curatam si spalam ceapa, morcovul si ardeiul gras. Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele si ardeiul in fasii subtiri. Nautul il scurgem de zeama si il clatim cu apa rece.
3. Uleiul ramas de la carnea prajita il punem intr-o cratita incapatoare, la foc mic si calim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam apoi morcovul si ardeiul gras si mai calim 2-3 minute dupa care punem 50 ml supa de carne si lasam sa fiarba inabusit pana se inmoaie bine toate legumele.
4. Adaugam rosiile din conserva, bulionul de adei si supa de carne. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi adaugam nautul si carnea. Condimentam cu sare si mai lasam pe foc circa 10-15 minute, pana se ingroasa putin sosul. La urma adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
5. Servim tocanita cu castraveti in otet, salata de sfecla rosie sau muraturi.
Pofta buna!
Foarte apetisanta farfuria ta, n-am incercat nautul pana acum, insa la cum arata farfuria asta, cu siguranta am sa incerc, pup :*
RăspundețiȘtergereCred ca va trebui sa incerc si eu nautul,prea bine arata.
RăspundețiȘtergereN-am mancat pana acum naut.. Desi mi-au tot facut cu ochiul niste retete.. :)
RăspundețiȘtergereDelicios arata!