Placinta cu mere si nuca este una din preferatele noastre in sezonul rece. De data aceasta am facut-o putin altfel, si parca a fost si mai buna!
Ingrediente:
Pentru placinta:
16 foi de placinta cu dimensiuni 32x22cm
1kg mere dulci
150 gr unt
3-4 linguri cu miere
250 gr miez de nuca
1 lingura esenta de vanilie
Pentru sirop:
200 ml apa
100 gr miere
o lingurita esenta de vanilie
Preparare:
1. Curatam merele de coaja si de casuta samburilor, apoi le dam pe razatoarea mare.
2. Intr-o tigaie incapatoare punem 50 gr unt si calim merele pana se evapora tot sucul lasat de acestea. Lasam merele calite sa se raceasca apoi le amestecam cu mierea, nucile tocate marunt si esenta de vanilie.
3. Desfacem cu grija foile de placinta si intr-o tava unsa cu unt asezam pe rand jumatate din foi, ungandu-le pe fiecare cu unt topit. Intindem apoi amestecul de mere cu nuca si acoperim cu restul de foi unse fiecare cu untul ramas.
4. Taiem placinta in patrate potrivite si o coacem in cuptor, la foc moderat timp de aproximativ 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
5. Cat timp placinta este la cuptor, facem siropul astfel: fierbem apa, apoi adaugam mierea si esenta de vanilie. Amestecam bine sa se topeasca mierea si apoi turnam siropul peste placinta fierbinte scoasa din cuptor. Lasam placinta sa se raceasca, apoi o servim.
Pofta buna!
E super si am sa o fac si eu
RăspundețiȘtergere