23 septembrie 2014

Paste cu sos pesto de patrunjel



   
    O varianta foarte simpla de a servi pastele, tocmai pentru a pune in valoare sosul atat de fin si delicat, aromat cu usturoi, seminte de pin si ulei de masline!


Ingrediente:
400 gr paste la alegere
(spaghetini, spaghete, pene, scoici, etc)
Pentru sos pesto de patrunjel:
50-60 gr frunze proaspete de patrunjel
4 catei de usturoi curatati de coaja
25 gr seminte de pin
50 gr parmezan ras
100 ml ulei de masline extravirgin
1/4 lingurita sare

9 septembrie 2014

Prajitura cu prune si migdale






    Am profitat de prunele care se gasesc din plin in piata si am preparat o prajitura pufoasa, aromata si super delicioasa!


Ingrediente:
200 gr faina
200 gr zahar pudra
100 gr migdale macinate
100 gr unt
3 oua
150 gr iaurt gras
400-450 gr prune spalate fara samburi
o lingurita esenta de migdale
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare