O varianta foarte simpla de a servi pastele, tocmai pentru a pune in valoare sosul atat de fin si delicat, aromat cu usturoi, seminte de pin si ulei de masline!
Ingrediente:
400 gr paste la alegere
(spaghetini, spaghete, pene, scoici, etc)
Pentru sos pesto de patrunjel:
50-60 gr frunze proaspete de patrunjel
4 catei de usturoi curatati de coaja
25 gr seminte de pin
50 gr parmezan ras
100 ml ulei de masline extravirgin
1/4 lingurita sare
Preparare:
1. Pentru a prepara sosul pesto de patrunjel procedam astfel : punem in robot patrunjelul, usturoiul, semintele de pin si 25 ml ulei de masline. Actionam robotul cateva secunde pana obtinem o pasta groasa. Adaugam parmezanul, sarea si inca 25 ml ulei de masline. Actionam robotul si apoi adaugam treptat restul de ulei. Din sosul obtinut oprim 3-4 linguri pentru paste, iar ce ramane il punem intr-un recipient cu capac si il tinem la frigider.
3. Punem intr-o cratita incapatoare, la foc mic, cele 3-4 linguri de sos pesto si il diluam cu 2-3 linguri de apa in care au fiert pastele. Adaugam pastele, amestecam bine cu sosul si mai lasam timp de un minut la foc mic. Le servim calde asa cum sunt sau cu putin parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Ce bine arata! In plus, patrunjelul este preferatul meu, asa ca nu as refuza o portie!
RăspundețiȘtergereDelicioase pastele iar pozele sunt de milioane! Te pup!
RăspundețiȘtergereExcelent!
RăspundețiȘtergereSi sanatos, si apetisant si aratos!
Sigur merge un vin alb demidulce!
:D
Arata tare apetisant!!
RăspundețiȘtergereSimplu si foarte bun!
RăspundețiȘtergerel
Multumesc frumos, Cristina! Si mie imi place tare patrunjelul si in combinatia asta e un deliciu!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc frumos, Paula!
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
Multumesc frumos, Kyra! Daaa, alaturi de un vin bun alb, sunt maxim delicioase!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc frumos, Haplea!
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
Multumesc frumos, TeoBucatar! Este foarte adevarat! Simplu si tare bun!
RăspundețiȘtergereTe pup!