Ingrediente:
500 gr faina
300 gr branza telemea de oi
150 gr untura sau unt cu 80% grasime
100 gr smantana
2 oua mici
mac si susan pentru ornat
Preparare:
1. Punem intr-un vas faina, branza telemea data pe razatoarea mica, untura sau untul, smantana si ouale. Amestecam ingredientele si framantam aproximativ 5 minute pana obtinem un aluat omogen.
2. Aluatul astfel obtinut il invelim in folie alimentara si il punem la frigider pentru aproximativ o ora.
3. Impartim aluatul in doua. Din prima bucata intindem o foaie groasa de aproximativ un cm. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indreptam marginile aluatului si taiem suvite de latime aproximativa 1,5 cm si lungime 15 cm. Asezam saratelele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou si le presaram deasupra cu mac si susan, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat.
4. Lasam saratelele sa se racesca si apoi le putem servi.
Pofta buna!
Ce frumoase au iesit, parca sunt decupate din revista ;) Pupici
RăspundețiȘtergereVin eu cu berea!
RăspundețiȘtergereNeagra! Ca asa imi place! :D
Si doar o bere simandicoasa se potriveste cu minunatele astea.
Perfecte!
Pur si simplu le ador!
RăspundețiȘtergereNu ma satur niciodata!
Multumesc frumos, Paula! Da, frumoase si delicioase!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Sunt de acord cu propunerea ta, Kyra!
RăspundețiȘtergereMultummesc frumos si o seara minunata iti doresc!
Multumesc frumos, Cristina! Si eu la fel!
RăspundețiȘtergereTe pup!