O prajitura pufoasa si aromata intr-o combinatie neasteptat de gustoasa! Un desert rapid de preparat, pentru care nu ai nevoie de ingrediente sofisticate.
Ingrediente:
6 oua
350 gr faina alba
300 gr zahar
200 gr morcovi rasi
100 gr fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra
100 ml ulei de floarea soarelui
100 ml lapte
un plic praf de copt (10 gr)
o lingura esenta de vanilie
un praf de sare
zahar pudra pentru decor
350 gr faina alba
300 gr zahar
200 gr morcovi rasi
100 gr fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra
100 ml ulei de floarea soarelui
100 ml lapte
un plic praf de copt (10 gr)
o lingura esenta de vanilie
un praf de sare
zahar pudra pentru decor
Preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma groasa care nu curge din vas.
2. In alt vas amestecam galbenusurile cu sarea, apoi adaugand pe rand uleiul, esenta de vanilie, morcovul ras pe razatoarea mica, laptele si jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Pentru amestecat ingredientele nu folosim mixerul ci doar o spatula sau o lingura. Adaugam apoi, amestecand incet, alternand cate o lingura din albusul batut spuma si cate o lingura de faina pana terminam tot albusul si toata faina. La urma, amestecand incet, adaugam fulgii de ciocolata sau ciocolata neagra rasa pe razatoarea mare.
3. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni aproximative 24-26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc moderat) aproximativ 50-55 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este nevoie o mai tinem 5-10 minute la foc mic.
4. Scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar. O lasam sa se raceasca complet si inainte de servire o pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Ma inspira tare mult si sunt curioasa de fapt, pentru ca nu am incercat pana acum dulciuri cu bezea in aluat.
RăspundețiȘtergereCe pufoasa este!
RăspundețiȘtergerePufoasa si desigur gustoasa! Sunt fan prajituri cu morcov!
RăspundețiȘtergereBuna tare!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! O adevarat pufosenie. Pupici
RăspundețiȘtergereciocolata si morcovi? suna grozav de bine combinatia!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Any!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Timea!!!
Multumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, Stefy!!!
Va pup si va doresc o seara minunata!
Am incercat si eu o prajitura cu morcovi si e tare reusita, iar daca mai adaugam si ciocolata cred ca e un deliciu !
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa !
Cat de frumos arata!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Mimmi! Da, e un adevarat deliciu cu ciocolata;)
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
Multumesc frumos, Simona!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
buna am facut prajitura a iesit ffff buna eu iam facut glazura de cioc succes in continuare cu stima ely
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Ely!!! Ma bucur mult sa aud ca ai facut prajitura. Cred ca e tare delicioasa glazurata cu ciocolata. Am s-o incerc si eu cu glazura ;)
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!