Ingrediente:(pt. 4 pizza)
Pentru aluat:
500 gr faina alba
2 linguri ulei de masline extravirgin Costa d'Oro
1 lingura zahar extrafin
1 lingurita sare
20 gr drojdie proaspata
240 ml apa calda
500 gr faina alba
2 linguri ulei de masline extravirgin Costa d'Oro
1 lingura zahar extrafin
1 lingurita sare
20 gr drojdie proaspata
240 ml apa calda
Pentru umplutura:
300 gr mozzarella rupta bucatele
300 gr sunca presata sau prosciutto, taiata cubulete
2 linguri busuioc proaspat tocat
piper negru proaspat macinat
ketchup pentru servire
un ou batut pentru uns aluatul
Preparare:
1. Aluatul pentru pizza l-am preparat la masina de facut paine, la programul de framantare si crestere (functia : aluat de paine, pizza). Am pus ingredientele in ordinea urmatoare: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, faina si drojdia sfaramitata. Daca nu aveti masina procedati astfel: amestecati faina cu zaharul si sarea. Drojdia o lasati la inmuiat in 50 ml apa calda, apoi o turnati peste compozitia cu faina. Restul de apa si uleiul de masline le incalziti usor, apoi le turnati peste compozitia cu faina si amestecati. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si framantati aproximativ 10 minute, pana cand devine fin si elastic. Ungeti un bol mare cu putin ulei de masline, asezati aluatul in el, acoperiti cu un servet curat si lasati la crescut aproximativ 30-40 de minute. Mmm, parca-i mai usor de facut la masina, nu-i asa?:)
2. Din aluatul crescut modelam patru mingi. Fiecare minge o turtim sub forma de disc. Fiecare disc il dam cu putina faina si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, formand un cerc gros de 0.3 cm, cu diametrul de 20-22 cm.
3. Ungem cu apa bordura fiecarui cerc, asezam cate un sfert din sunca, mozzarella si busuioc, apoi un praf de piper si lipim marginile. Pentru un aspect decorativ incretim marginea si ungem aluatul deasupra cu ou batut.
4. Asezam bucatile de pizza calzone intr-o tava tapetata cu putina faina si lasam la copt aproximativ 20 de minute, pana cand se rumeneste aluatul.
5. Servam pizza calda, unsa cu ketchup si presarata cu busuic proaspat.
Pofta buna!
Cu siguranta m-as bucura daca ai imparti cu mine!
RăspundețiȘtergereNici eu nu refuz o portie!!
RăspundețiȘtergerePup
O bunatate de pizza, imi place mult. Foarte reusite pozele! Te pup
RăspundețiȘtergereAdor calzone , dar nu am mai facut de tare mult timp. Servesc de la tine o bucata.
RăspundețiȘtergereCe bine arată!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant arata.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina!!!Cu mare placere:)!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Simona!!!Este pentru toti doritorii:)
Multumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, Dorina!!!Cum sa nu?:)
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Arata tare bine pizza asta a ta, Licuta! Imi place :)
RăspundețiȘtergereFelicitari Licuta! E o reteta minunata, pe buna dreptate ai castigat premiul pus in joc! Felicitari inca o data si iti tin pumnii si la concursurile viitoare :)
RăspundețiȘtergereOhhhh , nici nu mai tin minte de cand nu am mai mancat asa ceva .... arata intr-un mare fel !!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Diana!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Oana!!!Felicitari, de asemenea!
Multumesc frumos, Catkitchen!
Va pup si va doresc un weekend minunat!!
Arata foarte bine....probabil am sa incerc si eu reteta :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Oaky_Yna!!!Astept impresii;)
RăspundețiȘtergereTe pup si iti doresc o saptamana cat mai frumoasa!