Aceste chiftele de peste sunt ideale pentru o masa rapida si gustoasa! Un amestec delicios de ton, ceapa si verdeturi!
Ingrediente:
1 lingura ulei
2 cepe tocate marunt
2 conserve de ton in ulei (360 gr)
2-3 fire de ceapa verde
80 gr pesmet alb
2 oua mici batute usor
piper, sare
50-60 ml ulei pentru prajit
faina alba pentru tapetat
lamaie pentru servit
1 lingura ulei
2 cepe tocate marunt
2 conserve de ton in ulei (360 gr)
2-3 fire de ceapa verde
80 gr pesmet alb
2 oua mici batute usor
piper, sare
50-60 ml ulei pentru prajit
faina alba pentru tapetat
lamaie pentru servit
Preparare:
1. Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o calim 4-5 minute pana se inmoaie. Daca este nevoie adaugam 20-30 ml de apa si innabusim, acoperind tigaia cu un capac.
2. Scurgem bine uleiul din conserva si adaugam tonul intr-un castron. Adaugam ceapa calita, ceapa verde, pesmetul, oul batut cu un praf de sare si piper, si mararul verde tocat marunt.
3. Din compozitia rezultata formam chiftele nu prea mari (4-5 cm in diametru), pe care le pudram cu faina alba pe fiecare parte.
4. Incingem restul de ulei intr-o cratita si prajim chiftelele pe ambele parti, pana devin aurii (circa 8 minute). Le scoatem intr-o farfurie pe care am asezat un servet de hartie, ca sa absoarba surplusul de ulei.
5. Le servim reci, stropite cu zeama de lamaie si alaturi de legume inabusite sau o salata asortata.
Pofta buna!
Tare bune cred ca sunt.. Trebuie incercate neaparat, mai ales ca se fac atat de usor...
RăspundețiȘtergerePupici
Interesanta combinatie! Nu am mai incercat pana acum dar la cat de bine arata, cred ca sunt foarte gustiase. Si fragede!
RăspundețiȘtergereDelicioasa combinatia...si cat de apetisant arata...mmmm!!!! Pupici
RăspundețiȘtergereO nebunie! Cred ca au fost delicioase!
RăspundețiȘtergereMinunate!!! Imi plac foarte mult. Eu pun si putin cartof fiert si ras.
RăspundețiȘtergereImi plac, yummy!
RăspundețiȘtergereDelicioase, sanatoase, apetisante!
RăspundețiȘtergereVa rog, fara numar, fara numar ....
:P
Sunt foarte bune, am facut si eu ceva asemanator in urma cu ceva timp :P
RăspundețiȘtergereSuuuper! Imi plac tare mult.
RăspundețiȘtergereEu nu pot sa-ti spun decat ca ador chiftelutele astea !!! ;)
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac, stiu ca-s tare bune, pup!
RăspundețiȘtergereBuna Licuta. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa sa ai :)
Ca bune trebuie sa mai fie.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Simona!!!Da, o reteta super usoara!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Oana!!!Asa este!
Multumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Ramona!!!
Multumesc frumos, Kyra!!!
Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!
Multumesc frumos, Alina!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos pentru invitatie, Brindusa!Foarte interesant concursul!
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup si va doresc o seara minunata!