27 februarie 2013

Briose cu dovleac si ciocolata


   

    Chiar daca, contine o cantitate mare de betacaroten, potasiu, calciu, fosfor si fibre, tot nu am la "inima" dovleacul:). Asa ca incerc sa-l combin cu alte ingrediente mai aproape de sufletul meu si parca asa mai merge;)
    Combinatia este perfecta si sunt asa de pufoase de la dovleac, ca-ti vine sa nu te mai opresti din mancat!:)





Ingrediente:

(pentru 12 briose mari)
200 gr faina
100 ml lapte
250 gr dovleac (pulpa)
30 gr fulgi de ciocolata
20 gr cacao neagra
100 gr unt moale
50 gr zahar brun
2 oua mari, batute cu un praf de sare
1 plic praf de copt
esenta de vanile



Preparare:
1. Dovleacul il radem pe razatoarea mare si il calim impreuna cu 1 lingura de ulei si 3 linguri cu zahar, pana se inmoaie bine. Il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.
2. Intre timp frecam untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, dovleacul racit, esenta de vanilie,
 faina amestecata cu cacaua si praful de copt, alternand cu laptele. La sfarsit adaugam fulgii de ciocolata si amestecam usor cu lingura.



3. Asezam hartie in forma de briose, apoi punem compozitia rezultata, umpland 3/4 din forma si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute la foc potrivit. Le scoatem si le lasam sa se racesca pe un gratar. Le pudram cu zahar pudra inainte de servire.
 





Pofta buna!

22 de comentarii:

  1. Unde se pot gasi fulgii de ciocolata?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, eu sunt fan dovleac, in orice combinatie!!! Asa ca vin negresit la o briosa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunatati simple, gustoase si deosebit de aspectuoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place dovleacul, asa ca data viitoare cand mai faci sa ma chemi si pe mine ca tare bine mai arata. Si morisul....mmmm.... parca il simt de aici :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest ingredient atit de comun - dovleacul, da o savoare aparte preparatelor.
    Innobilat cu ciocolata sint sigura ca are un gust divin, delicat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi place enorm dovleacul! Sunt singura din casa, asa ca profit si cumpar doar pentru mine! E unul din putinele chestii pe care nu mi le papa altii!
    Reteta se merita tinuta minte, poate asa ii pacalesc si pe baietii mei sa pape... ce nu stiu nu le face rau! Hi hi!
    Si are si ciocolataaaaa! Oh da!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim, fulgii de ciocolata i-am cumparat de la Lidl, dar parca am vazut si la Metro.
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc frumos, Cristina!!!Te astept cu drag:)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc frumos, Cristina!!!Te astept cu drag:)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos, Paula!!!Cu mare placere!:)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos, Kyra!!!Asa este, briosele raman pufoase, au un gust deosebit si culmea este ca gustul dovleacului nu se simte deloc.:)
    Te pup si iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc frumos, Oana!!!Tocmai ce spuneam mai sus, gustul dovleacului nu se mai simte deloc si sigur o sa le placa la nebunie copiilor!Iti spun din proprie experienta:)
    Pupici si o seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ti-am zis ca imi place enorm cum gatesti?! Iti doresc o primavara incununata de succese si realizari! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Adnia, eu nu dar combinatia cu ciocolata merita incercata. E divina!
    Pup si o primavara cat mai frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc frumos, Anca!!!Esti o draguta!
    Te pup si iti doresc de asemenea o primavara cat mai frumoasa si plina numai de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  16. Interesanta combinatia.
    Arata tare bine.
    O primavara cu soare pe cer si in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu ma omor eu cu dovleacul dar prajiturile tale m-au convins!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am incercat niciodata dovleacul in prajituri.. dar cred ca-s foarte bune briosele!
    Pupici dulci si-o primavara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  19. sunt minunate briosele tale!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc frumos, Maria!!!

    Multumesc frumos, Teo!!!Nici eu, dar amestecat cu alte ingrediente il accept:))

    Multumesc frumos, Simona!!!Merita incercarea, sunt maxim delicioase:)!

    Multumesc frumos, Stefy!!!

    Va pup si va doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mersi pentru reteta! Au iesit S-U-P-E-E-E-E-R!!!!

    RăspundețiȘtergere