30 ianuarie 2013

Ciorba radauteana

    


     O ciorbita delicioasa si destul de usor de facut! De cand am descoperit-o, a devenit preferata casei noastre:) 



Ingrediente:
(pentru o oala de 5L)
1-2 piepti de pui dezosati
2 morcovi
doua cepe
o radacina de patrunjel
o telina potrivita
200 gr smantana cu minim 20% grasime
3 galbenusuri
4 catei de usturoi pisati
o legatura de patrunjel verde tocat marunt
sare

Preparare:
1. Punem pieptul intreg la fiert in oala cu apa. Spumam dupa ce da in clocot, apoi adugam legumele taiate in
bucati mari. Condimentam cu putina sare si lasam la fiert pana se inmoaie bine.
2. Scoatem pieptul si legumele din zeama in care au fiert. Pieptul il taiem fasii subtiri, apoi il adaugam inapoi
in oala iar legumele le pasam sau le dam pe razatoarea mica, cu exceptia cepei pe care o aruncam, si le punem si pe ele in oala. Dam din nou in clocot cateva minute si condimetam cu sare dupa gust. 

3. Smantana o batem bine cu galbenusurile, adaugand un polonic de supa racorita. Oprim focul, lasam ciorba sa se racoresca 2-3 minute si apoi adaugam amestecul de smantana cu galbenusuri. Amestecam bine, adaugam usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.

 
 4. Servim dreasa cu otet sau lamaie si smantana amestecata cu usturoi pisat.





Pofta buna!


20 de comentarii:

  1. Vai de mine ce pofta mi-ai facut :(( Nu am mai facut de mult ciorba radauteana :)
    Arata super :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Una din ciorbele mele preferate!!! desi asta am mancat si eu azi, as mai lua putin si de la tine. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. E buna,buna,buna.
    Foarte buna.
    Eu ador ciorbele in general dar aceasta e una din cele care sunt in capul listei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna aceasta ciorbita! desi nu mananc foarte des ciorba mi-ai facut o pofta...

    RăspundețiȘtergere
  5. E grozava, si mie imi place mult de tot! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. O ciorba bogata in arome, plina de vitamine.
    Si ochioasa rau!

    RăspundețiȘtergere
  7. E o ciorba foarte buna, insa destul de "grea" pentru stomac

    RăspundețiȘtergere
  8. E grozava ciorba asta!O fac si eu destul de des,si-i stiu gustul.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. O ciorba grozava , pe care nu am mai facut-o de mult timp si cred ca i-a cam ajuns randul, bine ca mi-ai amintit de ea .

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmm...........nu stiu de ce nu am facut niciodata ca tare salivez ori de cate ori vad undeva.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am mai facut o ciorbita radauteana de aproape 1 an :) Sar`mana de inspiratie!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. O ciorbita grozava !!!
    O seara minunata , draga Licuta !! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc frumos, Andreea!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Bucate apetisante!!!

    Multumesc frumos, Teo!!!

    Multumesc frumos, Dulciuri si nu numai!!!

    Multumesc frumos, Paula!!!

    Multumesc frumos, Kyra!!!

    Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!

    Multumesc frumos, Thebrillantestar!!!Mult mai "usoara" decat cea de burta;)

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Milica!!!

    Multumesc frumos, Dorina!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Va pup si va doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dlicioasă ciorbă!
    Mulțumesc pentru rețetă! ...recurs la memorie!...
    Weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  15. Miro la receta desde España y me encantaría hacerla, pero por aqui ni la raíz del perejil ni la crema agria son habituales... :( ¿sabe cómo hacer en casa la crema agria? Tiene tan buena pinta!!! Buffff.... :) Multumesc pentru reteta!!! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am incercat-o cu curcand in loc de pui si a fost nemaipomenita!

    RăspundețiȘtergere