1 aprilie 2012

Limba cu masline




           O mancare preferata, careia abia acum i-a venit randul la postat:)



Ingrediente:

o limba de vita sau doua de porc (1 Kg - 1,3 kg)
3 cepe
40-50 ml ulei
1 l suc de rosii
2-3 foi de dafin
250 gr masline
o ceasca cu vin alb
sare si piper

Preparare:

1. Spalam limba si o punem la fiert intr-o oala cu apa, impreuna cu o ceapa si putina sare. Limba de vita o fierbem timp de aproximativ 2 ore si jumatate, chiar trei ore. In cazul in care folositi limba de porc o fierbeti intr-o ora si jumatate sau doua.
2. Dupa ce a fiert o scoatem din oala, o lasam sa se racoreasca si apoi o curatam de pielita si de grasime. Dupa ce am curatat-o, o taiem felii subtiri.



3. Cele doua cepe ramase, le taiem felii subtiri si le punem impreuna cu uleiul la prajit. Cand ceapa s-a aurit putin, adaugam jumatate de ceasca cu supa de la fiertura de limba si lasam sa fiarba acoperit pana se inmoaie bine. Cand zeama de supa a scazut, adaugam sucul de rosii, sarea si foile de dafin. Lasam sa fiarba 5-10 minute dupa care adaugam limba si mai fierbem 10 minute.
4. Dupa ce a fiert adaugam vinul, maslinele si piperul. Lasam sa fiarba pana scade putin sosul, dupa care oprim focul. Lasam sa se racoreasca si servim.




Pofta buna!


26 de comentarii:

  1. Ce bine arata! N-am facut niciodata dar sunt sigura ca mi-ar placea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt un fan... dar la ce prezentare i-ai facut... nu cred ca m-as putea abtine! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ptr mine o portie fara masline !!! ;)
    Ador tocanita de limba ( ce ciudat suna !! :)))) ;) ) , sau limba cu maioneza !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. vai, de cand n-am mai mancat asa ceva! adevarul este ca nici nu prea am gasit de cumparat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa! Nu am mancat de ceva vreme... ma servesc cu o portie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cta de bine arata!!! nu am mancat de foaret multi ani, asa ca imi este pofta...

    RăspundețiȘtergere
  7. Este preferata sotului meu.Ce bine arata.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. OMG!!!!!!! Stii cum m-ai nimerit cu asta? La fix! Mancarea mea preferata! intocmai asa o pregateste si mama si e dementiala!! Apropo de asta am 'plans' sapt trecuta ca mi-a trimis un borcanel cu limba si eram atat de flamanda si c-o pofta cat casa, ca mi-a scapat borcanu pe jos pana sa mut totul intr-o cratita!! Groaznic moment!;) Deci azi vin direct la tine!!! Sunt innebunita dupa limba cu masline si ciorba de burta ;)) Papica mea preferata, am zis!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Una din mancarurile mele preferate care la tine arata excelent!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am in apropiere o macelarie care are mereu limba de vita. Am sa incerc. Mai nou mi-am descoperit o noua pasiune - mancarurile cu masline.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos, Cristina!!!Sigur ti-ar placea, e tare gustoasa!

    Multumesc frumos, Simona!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!Fara masline, sa traiti:)Acus vine!

    Multumesc frumos, Adnia!!!

    Multumesc frumos, Alexandrina!!!Cu mare placere!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Antonina!!!Imi pare tare rau de borcanelu cu limba:)Te astept cu mare drag la masa!

    Multumesc frumos, Aziz!!!

    Multumesc frumos, Alinutzika!!!

    Multumesc frumos, Fab Chef!!!E grozav de buna!

    Va pup si va doresc o primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place la maxim si imi place si varianta vanatoreasca! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mancarea mea preferata si culmea, stau cu materialul"in congelator:)

    RăspundețiȘtergere
  14. As gusta si eu. Nu am facut niciodata, dar ai mei nici nu vor sa probeze...
    Arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ca si Anto si eu sunt fan. Asa de mult imi place. Cat de curand o pun pe lista. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos, Adela!!!

    Multumesc frumos, Teo!!!

    Multumesc frumos, Maya!!!Prima parte a retetei este mai putin atragatoare, dar la urma e super delicioasa:)!Daca o incerci, sigur le va placea.

    Multumesc frumos, Sara&Miki!

    Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Licuta, si mie imi place la nebunie ! Ai dreptate, trebuie sa-i vina randul !

    RăspundețiȘtergere
  18. Paste Fericit si linistit alaturi de familie!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc frumos, Dana!!!

    Multumesc frumos, Isabela!Asemenea si tie!

    Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  20. cine m-a pus sa intru aici?????? arata delicios! ti-a iesit perfect!

    RăspundețiȘtergere
  21. chiar acusica ma apuc sa fac... am sa incerc sa o...updatez cu cateva ciuperci....sa vad ce o iesi... nu are ce strica....sper

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  23. Sigur ca o sa iasa delicioasa si cu ciuperci!
    Multumesc frumos de vizita, Aurel!
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  24. tocmai am preparat reteta,super bun!

    RăspundețiȘtergere
  25. anca soare21/6/14 15:48

    arata f bine,nu am facut niciodata,am mancat si e super buna............chiar acum gatesc reteta pt sotul meu,sper sa-i placa,am limba pe foc :)) :)) :*

    RăspundețiȘtergere