Un aperitiv pe care il fac deseori, ca sa inlocuiesc preparatele din comert, gen salam sau sunca. Seamana foarte mult la gust si aspect cu drobul de pui, dar e total diferit si il poate inlocui perfect!
Ingrediente:
650 gr ficatei de pui
doua pulpe de pui fierte si dezosate
2 cepe mari
4-5 catei de usturoi
2 felii de paine
2 linguri orez
4 oua
o legatura de marar verde
50 gr unt
sare
piper
650 gr ficatei de pui
doua pulpe de pui fierte si dezosate
2 cepe mari
4-5 catei de usturoi
2 felii de paine
2 linguri orez
4 oua
o legatura de marar verde
50 gr unt
sare
piper
1. Spalam ficateii si ii fierbem in apa (atat cat sa-i acopere) cu un praf de sare, timp de 10 minute. Separat fierbem orezul in apa cu putina sare, apoi il scurgem. Feliile de paine le inmuiem in apa, apoi le stoarcem bine.
2. Tocam in blender carnea de la pulpele de pui, un sfert din ficateii fierti (scursi de zeama), ceapa si usturoiul. Pasta obtinuta o rasturnam intr-un castron, apoi o amestecam cu painea inmuiata sfaramitata cu furculita sau cu mana, orezul fiert, ouale, mararul tocat si ficateii ramasi taiati cubulete. Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecand compozitia pana se omogenizeaza.
3. Ungem o tava dreptunghiulara cu unt, turnam compozitia, apoi adaugam bucatele de unt deasupra si introducem tava in cuptorul bine incins pentru circa 50 de minute, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
4. Se seveste rece.
Pofta buna!
Cred ca este super bun,dar ca sa fiu mai sigura am sa servesc o felie.Pupici!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu ceva asemanator si stiu ca este tare bun! Prezentarea super!! Pup!
RăspundețiȘtergereAre dreptate Mihaela, trebuie gustat! :)
RăspundețiȘtergereDelicios arata! Am salvat reteta si sper s-o fac cat mai curand.
Pupici
Foarte bun!Si eu il fac cu multa verdeata, ca un drob!
RăspundețiȘtergereO idee foarte buna!!
RăspundețiȘtergereImi place! Foarte buna ideea, mai ales ca noi am declarat razboi mezelurilor. Incercam pe cat posibil sa le evitam!
RăspundețiȘtergereArata ata de bine, incat m-a luat foamea :D
RăspundețiȘtergereO zi plina de iubire si rasfat!!!
Imi place mult ideea. Trebuie incercat!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa iti doresc!
Arata fabulos si sunt sigura ca este foarte gustos. Iti doresc o zi frumoasa! Te pup
RăspundețiȘtergereImi poti spune te rog ce dimensiune are tava pe care ai folosit-o? Multumesc.
RăspundețiȘtergereWow tres chic!Checul tau ar face concurenta la orice terina din ficat!
RăspundețiȘtergereFoarte bun!Sambata il si execut.Arata minunat.Felicitari pentru tot ce faci!
RăspundețiȘtergereIti doresc sa ai parte de multa iubire!
Foarte reusit checul, promit sa il incerc! :)
RăspundețiȘtergereUn deliciu..mmm...
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, DiaMar!!!Cu mare placere te servesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Simona!!!La degustat toata lumea!:))
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Fantezie in bucatarie!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!Si noi la fel, mai ales dupa ultima experienta, pe care nu vreau sa mi-o mai amintesc.
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Ancuta!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Va pup si va doresc o Zi a Indragostitilor cat mai plina de iubire!
Bianca, tava este de 25x11 cm!!!Pup si o zi cat mai plina de iubire iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Lilly!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Langmina!!!
Va pup si va doresc o seara cat mai frumoasa si plina de iubire!
Mie imi plac foarte mult checurile aperitiv. Notez reteta!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
superb aperitiv! Ador aceasta combinatie si musai trebuie bagat la degustare :)
RăspundețiȘtergerepupicei
Multumesc frumos, Alexandrina!!!Si eu sunt fan checuri aperitiv:)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!
Multumesc frumos, Emily!!!Musai, ca e tare bun:)
Pup cu mare drag!