Quiche se poate servi ca o gustare la micul dejun, ca antreu la pranz sau chiar la cina... O placinta delicioasa care arata la fel de bine pe cat este de gustoasa!;)
Pentru umplutura:
300 gr piept pui taiat cubulete
150 gr telemea de oi sau cascaval
5 oua
200 ml smantana (cel putin 20% grasime)
o legatura marar verde
1/4 lingurita praf de nucsoara
sare
piper
doua rosii pentru decorat
300 gr piept pui taiat cubulete
150 gr telemea de oi sau cascaval
5 oua
200 ml smantana (cel putin 20% grasime)
o legatura marar verde
1/4 lingurita praf de nucsoara
sare
piper
doua rosii pentru decorat
Preparare:
1. Amestecam faina cu sarea, oul si untul taiat cubulete, pana se formeaza o compozitie nisipoasa. Adaugam apa rece si framantam pana obtinem un aluat omogen. Il punem la rece pentru 30 de minute.
2.Intindem aluatul in foaie subtire si il punem intr-o forma de tarta. Marginile le taiem cu cutitul, ca sa-i dam o forma estetica. Folosim boabe de fasole exact ca la Tarta cu ciuperci. Punem aluatul la cuptor timp de 10 minute la foc potrivit.
3. Pieptul de pui il calim intr-o cratita cu o lingura de ulei, timp de 10 minute si apoi il rasturnam intr-un castron. Batem ouale impreuna cu smantana. Radem branza sau cascavalul si il punem peste pieptul calit, apoi amestecam cu compozitia de ou cu smantana. Condimentam cu sare, piper, nucsoara si mararul taiat marunt.
4. Scoatem aluatul din cuptor si turnam compozitia de mai sus. Adaugam felii de rosii pentru putina culoare. Introducem din nou in cuptor pentru aproximativ 45 de minute la foc potrivit, pana se incheaga umplutura si se rumeneste frumos deasupra. Lasam placinta sa se racoreasca in forma si apoi o taiem felii pentru a o sevi.
Pofta buna!!!
ce bine arata! si ce poze frumoase! felicitari!
RăspundețiȘtergereArata infernal de bine! :) Te invit la concurs! :) http://andreeachinesefood.blogspot.com/2012/01/concurs-delicios-cu-sugarspicero.html
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Un deliciu!Pupici!
RăspundețiȘtergereServesc chiar acum asa bunatate.Pup!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!
RăspundețiȘtergereSi imi place si tigaia ta (de mult timp mi-o doresc)!
Pupici
Cat de bine arata! Super prezentare!!!! Te pup
RăspundețiȘtergereEu ador tartele sarate, quiche sau alte denumiri.Sunt practice, gustoase, sunt bune calde, dar sunt bune si reci.
RăspundețiȘtergereSunt innebunita dupa quiche! minunate poze Licuta! pupici
RăspundețiȘtergereDelicioasa combinatie! Pup
RăspundețiȘtergereOO, da! Quiche!
RăspundețiȘtergereN-am mai facut demult siculmea...nici nu am apucat sa postez vreodata...nici foto nu am facut! rusine mie.
arata incredibil...dar de fapt asa arata toate ale tale
nu ma infiezi? :))
Multumesc frumos, Just me!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Andreea!Vin cu mare placere!
Multumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!Daca te referi la Dry Cooker, merita toti banii:)
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Lilly!!!
Multumesc frumos, Antonina!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Alice!!!Cum sa nu, cand esti pregatita sa te muti?:))
Va pup si va doresc un weekend cat mai frumos!
O reteta deosebita ! Iar prezentarea este de nota 10*.Felicitari pentru bog, este minunat.Pupici:x
RăspundețiȘtergereImi place tarta asta ca e foarte completa si satioasa!
RăspundețiȘtergereImi place mult, mi-e pofta ca nu am mai facut cam de ceva timp. Pup!
RăspundețiȘtergereMa inebunesti tu pe mine cu pozele tale....dar si cu ceea ce "confectionezi"
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Cred ca a fost tare bun, salivez numai cand ma gandesc :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Mare Maria!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Corina!!!
Pupici si o duminica minunata va doresc!
Imiplac muuult de tot quicheurile.Asta al tau arata de milione si are numai ingrediente bune. Mersic pt reteta.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Brindusa!!!Pupici!
RăspundețiȘtergere