Un deliciu parfumat pe care va invit sa-l savurati... cu mare placere:))!
Ingrediente:
Pentru blat:
150 gr faina
100 gr unt
100 gr zahar
2 galbenusuri
50 gr smantana
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
Pentru umplutura:
zeama stoarsa de la o portocala
o portocala curata de coaja si taiata cubulete
200 gr branza grasa proaspata de vaci sau crema de branza
150 gr zahar
120 gr faina
2 oua
esenta de portocala
Pentru ornat:
3 portocale mici
2 linguri gem de potocale
un plic tort-gelee de la dr.Oetker
Preparare:
1. Intr-un castron mixam zaharul cu untul, adaugam pe rand galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina.
2. Turnam compozitia intr-o forma rotunda (aproximativ 22 cm) cu pereti detasabili, unsa in prealabil cu unt, nivelam cu o spatula si introducem la cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc potrivit.
3. Intre timp, mixam branza de vaci cu zaharul, adaugam pe rand zeama de portocala, ouale batute usor, esenta de portocale si faina. La sfarsit adaugam portocala taiata cubulete.
4. Scoatem blatul prajiturii din cuptor, turnam compozitia pentru umplutura si punem din nou la copt pentru 30-40 de minute. Dupa ce se coace, il lasam sa se racoreasca si apoi il scoatem pe un gratar.
5. Cand cheesecake-ul s-a racit complet, incalzim gemul de portocale, il ungem pe margine si ornam cu felii subtiri de portocala. Deasupra folosim doar felii de potocala si peste ele turnam gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pofta buna!
Arata divin!!! Love it!!!
RăspundețiȘtergereparfumat si impecabil prezentat,pupici!
RăspundețiȘtergereMi-a venit instant apa-n gura! Delicios cred ca a fost! Te pup
RăspundețiȘtergereArata grozav,as lua o bucatica din ea.
RăspundețiȘtergereUn asemenea cheesecake as putea manca si singura! Arata super!
RăspundețiȘtergerePerfect si impecabil! Superba sectiune
RăspundețiȘtergereArata superb!
RăspundețiȘtergereEu am o varinta cu lamaie pe blat de biscuiti si care este divina!
Am sa fac si eu reteta ta cat de curind.Pup!
Ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!
Foarte frumos si foarte bun !!! :)
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa si gustoasa!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereTare delicios si aratos :)
RăspundețiȘtergerewhat a perfect cheesecake! it looks beautiful
RăspundețiȘtergereDoamne, cat de bine arata! Nici nu ma mai gandesc ce buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereNu-i asa ca feliuta e pentru mine? Arata minunat, ador portocalele !
RăspundețiȘtergereAbsolut delicios si elegant, pupici:)
RăspundețiȘtergereArata minunat!! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereAdor portocalele,deci imi place mult.Pup!
RăspundețiȘtergereO nebunieeee! Direct la favorite cu ea :)
RăspundețiȘtergerePupici!
Cat de bine arata si ce bun trebuie sa fie.......mmm.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Antonina!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, Simona!!!Foarte delicios!
Multumesc frumos, Bucate apetisante!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Mitinita!!!
Multumesc frumos, Vasi!!!Cred ca si cea cu lamaie este divina!
Multumesc frumos, Ancuta!!!
Multumesc frumos, Miremirc!!!
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Alina!!!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Thank you very much, Beti!!!
Multumesc frumos, Diana!!!
Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!Pentru tine este, bineinteles!:))
Multumesc frumos, Ramona!!!
Multumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!!!
arata minunat!
RăspundețiȘtergereTare greu oftez cand vad deserturile tale:) Asta musai sa-l fac:)Pup
RăspundețiȘtergeremda...salivez doar uitandu-ma la poze...felicitari arata foarte bine!!!
RăspundețiȘtergereArata minunat... imi face pofta, asa ca servesc si eu o feliuta. Pup!
RăspundețiȘtergereDivin! Portocale si brînza... mmmmmmmmmmmmmmmmm!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Alinutzika!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Corina!!!
Multumesc frumos, Fantezie in bucatarie!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Maya!!!
Pup cu mare drag!!!
Bunadoamna!Dupa ce e copt nu trebuie lasat in cuptor?il putm scoat afara?nu se va lasa?Multuymesc
RăspundețiȘtergereCu drag iti ofer un premiu! Te astept sa-l ridici. Pupici
RăspundețiȘtergereCe frumos arata . Mie imi plac cheesecake-urile , indiferent de compozitie .
RăspundețiȘtergereRaluka, il poti scoate imediat. Creste foarte putin si este ca o budinca, nu pufos ca un pandispan:)Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Simona!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dorina!!!
Pupici si o seara minunata sa aveti!
Minunat tort Licuta , mult succes!
RăspundețiȘtergereDoamne ce bine arataaaaaaa....
RăspundețiȘtergereM-ai dat gata mai ales cu sectiunea.
Savuros....!
Te tzuc cu drag !
aloo, doamnaaaa....mai este? :))
RăspundețiȘtergerearata...nu mai zic. pup!
Multumesc frumos, Dana!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Sidy!!!
Va pup cu drag!!!
Imi pare rau, Alice dar s-a terminat:( Data viitoare cu mare drag:))Pup si multumesc!
RăspundețiȘtergeream facut azi prajitura. arata foarte bine, dar nu este asa cum ma asteptam. mai precis, blatul este gustos, jeleul a iesit bine, dar crema de umplutura m-a dezamagit total.n-a iesit fina, a avut mai mult o textura gumoasa, desi am respectat timpul de coacere si cantitatile ingredientelor. nu sunt la prima prajitura, ar fi bine daca ar mai scrie si alte femei ce-au incercat reteta, poate imi dau seama ce e in neregula. ma gandeam sa nu fie de vina faina din crema, parca la umplutura de branza nu prea merge.
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca te-a dezamagit reteta Malina, sau mai bine zis crema din umplutura. Din ingredientele umpluturii se observa ca nu e compozitia unui cheesecake pufos, ci mai degraba asemanatoare cu a unei budinci.
RăspundețiȘtergereInca o data, imi pare tare rau ca nu a fost pe gustul tau:(