22 ianuarie 2012

Cheesecake cu portocale




        Un deliciu parfumat pe care va invit sa-l savurati... cu mare placere:))!


Ingrediente:

Pentru blat:
150 gr faina
100 gr unt
100 gr zahar
2 galbenusuri
50 gr smantana
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura zeama de lamaie

Pentru umplutura:
zeama stoarsa de la o portocala
o portocala curata de coaja si taiata cubulete
200 gr branza grasa proaspata de vaci sau crema de branza
150 gr zahar
120 gr faina
2 oua
esenta de portocala

Pentru ornat:
3 portocale mici
2 linguri gem de potocale
un plic tort-gelee de la dr.Oetker

Preparare:

1. Intr-un castron mixam zaharul cu untul, adaugam pe rand galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina.
2. Turnam compozitia intr-o forma rotunda (aproximativ 22 cm) cu pereti detasabili, unsa in prealabil cu unt, nivelam cu o spatula si introducem la cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc potrivit.
3. Intre timp, mixam branza de vaci cu zaharul, adaugam pe rand zeama de portocala, ouale batute usor, esenta de portocale si faina. La sfarsit adaugam portocala taiata cubulete.
4. Scoatem blatul prajiturii din cuptor, turnam compozitia pentru umplutura si punem din nou la copt pentru 30-40 de minute. Dupa ce se coace, il lasam sa se racoreasca si apoi il scoatem pe un gratar.
5. Cand cheesecake-ul s-a racit complet, incalzim gemul de portocale, il ungem pe margine si ornam cu felii subtiri de portocala. Deasupra folosim doar felii de potocala si peste ele turnam gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.



Pofta buna!

39 de comentarii:

  1. parfumat si impecabil prezentat,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a venit instant apa-n gura! Delicios cred ca a fost! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata grozav,as lua o bucatica din ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un asemenea cheesecake as putea manca si singura! Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  5. Perfect si impecabil! Superba sectiune

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata superb!
    Eu am o varinta cu lamaie pe blat de biscuiti si care este divina!
    Am sa fac si eu reteta ta cat de curind.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata!!!
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos si foarte bun !!! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. what a perfect cheesecake! it looks beautiful

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne, cat de bine arata! Nici nu ma mai gandesc ce buna trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu-i asa ca feliuta e pentru mine? Arata minunat, ador portocalele !

    RăspundețiȘtergere
  12. Absolut delicios si elegant, pupici:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ador portocalele,deci imi place mult.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. O nebunieeee! Direct la favorite cu ea :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cat de bine arata si ce bun trebuie sa fie.......mmm.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos, Antonina!!!

    Multumesc frumos, Flory!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!Foarte delicios!

    Multumesc frumos, Bucate apetisante!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Mitinita!!!

    Multumesc frumos, Vasi!!!Cred ca si cea cu lamaie este divina!

    Multumesc frumos, Ancuta!!!

    Multumesc frumos, Miremirc!!!

    Multumesc frumos, Teo!!!

    Multumesc frumos, Alina!!!

    Multumesc frumos, Mihaela!!!

    Thank you very much, Beti!!!

    Multumesc frumos, Diana!!!

    Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!Pentru tine este, bineinteles!:))

    Multumesc frumos, Ramona!!!

    Multumesc frumos, Adela!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tare greu oftez cand vad deserturile tale:) Asta musai sa-l fac:)Pup

    RăspundețiȘtergere
  18. mda...salivez doar uitandu-ma la poze...felicitari arata foarte bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata minunat... imi face pofta, asa ca servesc si eu o feliuta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  20. Divin! Portocale si brînza... mmmmmmmmmmmmmmmmm!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc frumos, Alinutzika!!!

    Multumesc frumos, Corina!!!

    Multumesc frumos, Fantezie in bucatarie!!!

    Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

    Multumesc frumos, Maya!!!

    Pup cu mare drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Bunadoamna!Dupa ce e copt nu trebuie lasat in cuptor?il putm scoat afara?nu se va lasa?Multuymesc

    RăspundețiȘtergere
  23. Cu drag iti ofer un premiu! Te astept sa-l ridici. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce frumos arata . Mie imi plac cheesecake-urile , indiferent de compozitie .

    RăspundețiȘtergere
  25. Raluka, il poti scoate imediat. Creste foarte putin si este ca o budinca, nu pufos ca un pandispan:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Dorina!!!

    Pupici si o seara minunata sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  27. Minunat tort Licuta , mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  28. Doamne ce bine arataaaaaaa....
    M-ai dat gata mai ales cu sectiunea.
    Savuros....!
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  29. aloo, doamnaaaa....mai este? :))
    arata...nu mai zic. pup!

    RăspundețiȘtergere
  30. Multumesc frumos, Dana!!!

    Multumesc frumos, Sidy!!!

    Va pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Imi pare rau, Alice dar s-a terminat:( Data viitoare cu mare drag:))Pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  32. am facut azi prajitura. arata foarte bine, dar nu este asa cum ma asteptam. mai precis, blatul este gustos, jeleul a iesit bine, dar crema de umplutura m-a dezamagit total.n-a iesit fina, a avut mai mult o textura gumoasa, desi am respectat timpul de coacere si cantitatile ingredientelor. nu sunt la prima prajitura, ar fi bine daca ar mai scrie si alte femei ce-au incercat reteta, poate imi dau seama ce e in neregula. ma gandeam sa nu fie de vina faina din crema, parca la umplutura de branza nu prea merge.

    RăspundețiȘtergere
  33. Imi pare rau ca te-a dezamagit reteta Malina, sau mai bine zis crema din umplutura. Din ingredientele umpluturii se observa ca nu e compozitia unui cheesecake pufos, ci mai degraba asemanatoare cu a unei budinci.
    Inca o data, imi pare tare rau ca nu a fost pe gustul tau:(

    RăspundețiȘtergere