11 decembrie 2011

Coaste de porc caramelizate



    
    O reteta plina de savoare, care nu are nevoie de prea multa introducere! Se combina atat de placut condimentele aromate cu gustul carnii fragede, incat... as manca fara oprire cateva portii:))

 Ingrediente:
1,2 kg coaste de porc
50 gr unt
1/2 ceasca cu vin alb
2 catei de usturoi
rozmarin
400 ml supa de carne
cuisoare
sare, piper
70-80 gr miere
coaja rasa de la o portocala
1 lingura zahar brun
Preparare:

1. Spalam bine carnea. O crestam usor deasupra si infigem cuisoare din loc in loc.
2. Topim untul, adaugam rozmarinul pisat, usturoiul zdrobit, sarea si piperul. Ungem bucata de carne cu acest amestec si o lasam o jumatate de ora sa se aromatizeze. O punem intr-o tava, o stopim cu vin, turnam supa de carne si o bagam la cuptor timp de aproximativ doua ore, la foc potrivit.
3. Intre timp, amestecam mierea cu zaharul brun si coaja de portocala. Dupa aproximativ o ora, ungem coastele cu o parte din amestecul cu miere. Inainte de a scoate friptura din cuptor, ungem cu restul de miere si mai lasam 10-15 minute sa se caramelizeze la suprafata.






Pofta buna!

26 de comentarii:

  1. Doamne cum arata!!!!!!Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma face sa umblu acum la congelator!Arta ...delicios!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ahhhhhh, cum arataa... Pozele, minunate ca intotdeauna! Felicitari! xoxo

    RăspundețiȘtergere
  4. YuMYYY!! Clar ca vreau!! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  5. arata atat de bineeeee! eu care nu prea mananc porc deja mor de pofta :))
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Woow! Ce culori minunate! Salivez! Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. imi plac costele caramelizate la nebunie! arata atat de apetisant din imaginile prezentate ... de-ti face pofta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata super bine! Mama tocmai pleca in piata, sa ca am pus-o sa imi ia si coaste de porc! Iti imaginezi ce pofta mi-ai facut! Felicitari pentru prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Offf... ce pofta mi`ai facut! Arata demential! Si tocmai am taiat porcu, deci.. numai bine a picat. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu vreau !!!!! .... iar pozele sunt "jos palaria " , felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cît de bine pot sa arate costele astea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc frumos, tuturor!!!
    Sunteti tare dragute!
    Va pup si va doresc o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Fantastic arata si sunt clar pe gustul meu,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata de milioane.. visez la noapte. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata atat de bineee! Si sunt exact pe gustul meu !

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos, Flory!!!

    Multumesc frumos, Sara&Miki!!!In cazul asta, o sa ai un vis frumos:))

    Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!

    Va pup cu mare drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Licuta, te astepta o leapsa la mine pe blog. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Naty!!!

    Pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna,

    Am o intrebare.
    La unmomendat ai spus ca se foloseste supa de carne. Ce cantitate?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Bia, la ingrediente scrie cata supa se foloseste. O seara buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  21. am facut si eu de ziua mea reteta, o nebunie...imi pare nespus de rau ca pozele nu au iesit reusite...dar ce mai conteaza poza cand rezultatul a fost un delciu

    RăspundețiȘtergere
  22. Naty, ma bucur mult sa aud, ca ai incercat reteta si cel mai mult ma bucur ca ti-au placut!!!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  23. nu sunt mare consumatoare de carne , dar coasteee...oricand !

    RăspundețiȘtergere