17 noiembrie 2011

Papanasi




 Ingrediente:

200 gr branza proaspata de vaca
50 gr zahar
2 oua
100-120 gr faina
un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
esenta de vanilie
un praf de sare
Preparare:

1. Batem zaharul cu ouale pana ce se dizolva bine. Adaugam branza, bicarbonatul, sarea si vanilia si amestecam bine. Apoi adaugam faina cate putin pana devine un aluat potrivit si bun de modelat. Nici prea tare nu trebuie sa fie, fiindca se intaresc prea tare la prajit. Dupa prajire trebuie sa ramana pufosi la interior.
2. Ne ungem bine mainile cu faina si modelam bile cat jumatate de palma. Le aplatizam intre palme si le facem o gaura in mijloc.
3. Incingem o cratita cu ulei si prajim papanasii pe ambele parti, la foc mic, pana devin aurii.



4. Servim cu smantana si dulceata sau sirop de fructe.

Pofta buna!

31 de comentarii:

  1. Mmm... ce de am mai salivat:))
    Ca intodeauna, retete delicioase, si prezentari impecabile.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista perfectiune, da!! Arata exemplar!! Ce-mi faci tu la ceas de seara.. !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos, Daniela!!!Esti o draguta!Pup si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos, Antonina!!!Pupicei si somn usor!

    RăspundețiȘtergere
  5. arata extraordinar de apetisant si suna atat de deliciosssssssssss
    :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  6. superbe!! la tine vin numai dupa ce-am mancat, altfel visez in culori :)
    te pup, Licuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. I love, just love, dumplings! Cheese and that perfect sauce...

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata demential!!!
    minunat!!!!
    impecabil!!!!!
    te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Un desert minunat si o prezentare superba! Mi-ai facut pofta instant, de la prima poza...

    RăspundețiȘtergere
  10. Licuta, par pictati, asa de frumosi sunt! Sunt preferatii mei :)
    Pupicei,
    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. wow............cat de apetisanti mai sunt.imi plac la nebunie papanasii.

    RăspundețiȘtergere
  12. vai cum arata !!!! ... imi vine sa ma infig in monitor !!!! .... bravoo!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. DELICIOSI!!! Sunt MARE fan papanasi... dar din pacate nu`mi ies prea pufosi.. Am sa fur reteta si o voi incerca cat de curand! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos, Andreea!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. I am very happy that you like, Jesica!! Thank you very much for your appreciation.!;)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Dumnezeule... Arata demential! M-ai facut sa-mi fie pofta rau de tot... Arunca-ncoa un papanas, te rog ! :))) Pupicei. xoxo

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos, Dana!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Diana!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!E mare problema cu pufosenia:) Trebuie o branza mai moale si aluatul nu prea tare.

    Multumesc frumos, Ana Maria!!!

    Multumesc fetelor inca o data pentru aprecieri!Sunteti tare dragute!Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cît de frumosi pot fi! Deliciosi, si mai si!

    RăspundețiȘtergere
  19. Arãtosi!!! asa calzi cu sos....yummy:)Bj

    RăspundețiȘtergere
  20. Prezentare finala excelenta ! Papanasii imi plac enorm de mult !! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Vai ce frumosi sunt! Tare mult imi plac!Pup

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc frumos, Maya!!!

    Multumesc frumos, Teo!!!

    Multumesc frumos Ramona!!!

    Multumesc frumos, Miremirc!!!

    Multumesc frumos, Corina!!!

    Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  23. Deliciosi si arata perfect!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ador papanasii!
    Cu miere de albine sau cu smantana si dulceata de fructe de padure, nu-i refuz niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce pofta mi-ai facut de papanasi.Arata de nota 10.

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc frumos, Flory!!!

    Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!

    Multumesc frumos, Hapleablog!!!

    Va pup si va doresc o saptamana plina numai de bucurii!

    RăspundețiȘtergere