Un sos concentrat, picant, cu vin, face din ficat o mancare cu totul speciala. Pentru iubitorii de pikanterii este reteta ideala. Pentru mine a fost putin prea picanta dar a mers de minune un pahar de bere rece.
Ingrediente:
4 linguri de ulei
o ceapa, taiata felii subtiri
un ardei gras rosu sau un gogosar
un ardei gras galben
1/2 lingurita boia de ardei iute
1/2 lingurita chili
1 lingurita oregano uscat
40 gr faina
500 gr ficat de vitel taiat in bucati
150 ml concentrat de carne
150 ml vin rosu
1 lingura pasta de ardei sau bulion
un praf de sare
4 linguri de ulei
o ceapa, taiata felii subtiri
un ardei gras rosu sau un gogosar
un ardei gras galben
1/2 lingurita boia de ardei iute
1/2 lingurita chili
1 lingurita oregano uscat
40 gr faina
500 gr ficat de vitel taiat in bucati
150 ml concentrat de carne
150 ml vin rosu
1 lingura pasta de ardei sau bulion
un praf de sare
1. Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie, calim ceapa impreuna cu ardeii grasi taiati fasii subtiri, pana s-au inmuiat. Scoatem din tigaie cu ajutorul unei spumiere.
2. Amestecam intr-un castron boiau, chili, oregano, sarea si faina. Dam bucatile de ficat prin acest amestec si prajim in restul de ulei, pe ambele parti pana au inceput sa se rumeneasca. Scoatem ficatul din cratita, turnam in sucul ramas restul de amestec cu faina si inabusim timp de 1 minut. Turnam treptat, amestecand, concentratul de carne, vinul, pasta de ardei (bulionul) si fierbem pana se ingroasa. Condimentam cu sare dupa gust.
3. Punem apoi in sosul format legumele si ficatul prajit. Acoperim si lasam sa fiarba inabusit la temperatura mica timp de 10 minute, pana ce ficatul s-a fragezit. Servim cu orez sau paste.
Pofta buna!
Mie imi plac picanteriile si asta arata cu siguranta foarte bine!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant, iar prezentarea este "delicioasa"! Cu siguranta voi incerca reteta ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Corina!!! Si mie imi plac dar nu foarte picante! Foarte picante sunt pe gustul sotului! Pup!
RăspundețiȘtergereUn pic piscatoare sunt numai bune!Frumoasa prezentare!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina!!! Daca iti place mancarea picanta, incearca reteta cu incredere! E un deliciu! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Teo!!! Pup si o seara minunata sa ai!
RăspundețiȘtergerenoi nu papam picant :( ... insa ce ai facut tu aici arata fff bine !!!!!!
RăspundețiȘtergeresosul, da! ficatul...doar de pui!
RăspundețiȘtergereCat zici picant e musai sa nu trag chiulul !! pentru mine e combinatia perfecta! iar imaginile.. hmmm imi ploua in gura! pupici
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant arata.
RăspundețiȘtergere(Imi place tare mult si castronelul din ceramica.)
Eu ador ficatul, caut mereu retete noi.Imi place mult reteta ta.
RăspundețiȘtergereO bunatate de papica.Te pup!
RăspundețiȘtergereNe place si ficatul si picantul :) Cred ca`i tare delicios.. astept "marfa proaspata" si ma apuc de treaba! Pupici, o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereapetisant de-a dreptul
RăspundețiȘtergeresieu am in plan niste ficat cu mar...
o zi frumoasa
Multumesc, Catkitchen!!! Nici la noi nu sunt prea dese mancarurile picante!
RăspundețiȘtergereMultumesc Georgi!!! Se poate inlocui ficatul de vitel cu cel de pui si asa o faci pe gustul tau!
Multumesc Antonina!!!
Multumesc Cristina!!!
Multumesc Lilly!!!
Multumesc DiaMar!!!
Multumesc Simona!!!
Multumesc Alice!!!
Va pup si va doresc o saptamana plina de bucurii!
Da....mai atras cu aceasta reteta....insa o sa pun alt ficacior...pt ca desi e sanatos...eu nu prea servesc vita......Pup si mersic pt reteta
RăspundețiȘtergereDraga mea uite ce am gasit:
RăspundețiȘtergerehttp://www.brasov.net/pui-shanghai
stiai?
Multumesc frumos, Elena Cristina!!! Poti folosi in reteta ce ficat iti place, nu e obligatoriu de vitel!Pupici!
RăspundețiȘtergereNu stiam Cristina!!! Multumesc pentru informatie! Ce pot sa spun? Nu m-am lovit de chestii de astea pana acum si nici nu stiu cum sa reactionez. O sa ma gandesc eu la ceva...Pup si multumesc inca o data!
RăspundețiȘtergereImi place ce ai gatit! Se pare ca am hemoglobina scazuta asa ca v-a trebui sa incerc cat mai multe retete cu ficat,a ta e precis pe lista.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Mitinita!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereMinunat arata ficateii si o prezentare excelenta.
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria!!!Pup si un weekend minunat sa ai!
RăspundețiȘtergereUu ador ficatul! Arata super!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase "lucruri" faci!!!Felicitari, chiar mi-a placut blogul tau!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Elena!!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Mona!!! Esti o draguta!Pup!
RăspundețiȘtergereo mancare pe gustul meu :D! Faina reteta! :*
RăspundețiȘtergereAsta cred ca este pentru mine, ca mie imi place mult si picant si mancarea mexicana :) Arata foarte apetisant!
RăspundețiȘtergereMultumesc Andreea Elena!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela!!!
Pup si o saptamana superba sa aveti!
Ahhh, cum arata !! Noi adoram sa mancam picant!! De incercat cat mai curand. Pupicei, scumpa ! :*:*:*
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Ana Maria!!!Pup si o zi minunata sa ai!
RăspundețiȘtergereMie imi place ficatul si nu stiu cum am omis-o. Arata minunat... te sarut!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, si mooor dupa pozele tale! Îmi vine sa intru în bolul ala!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sara&Miki!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya!!!
Pupicei!!!
Arata tare bine, frumoasa prezentarea!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Simona!!!Ma bucur de vizita:)!Pup!
RăspundețiȘtergereImi ploua in gura! abea astept sa fac ca am ficatei prin congelator!
RăspundețiȘtergere