2 octombrie 2011

Ficat in stil mexican



 
   Un sos concentrat, picant, cu vin, face din ficat o mancare cu totul speciala. Pentru iubitorii de pikanterii este reteta ideala. Pentru mine a fost putin prea picanta dar a mers de minune un pahar de bere rece.

 
 
Ingrediente:

4 linguri de ulei
o ceapa, taiata felii subtiri
un ardei gras rosu sau un gogosar
un ardei gras galben
1/2 lingurita boia de ardei iute
1/2 lingurita chili
1 lingurita oregano uscat
40 gr faina
500 gr ficat de vitel taiat in bucati
150 ml concentrat de carne
150 ml vin rosu
1 lingura pasta de ardei sau bulion
un praf de sare
Preparare:

1. Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie, calim ceapa impreuna cu ardeii grasi taiati fasii subtiri, pana s-au inmuiat. Scoatem din tigaie cu ajutorul unei spumiere.
2. Amestecam intr-un castron boiau, chili, oregano, sarea si faina. Dam bucatile de ficat prin acest amestec si prajim in restul de ulei, pe ambele parti pana au inceput sa se rumeneasca. Scoatem ficatul din cratita, turnam in sucul ramas restul de amestec cu faina si inabusim timp de 1 minut. Turnam treptat, amestecand, concentratul de carne, vinul, pasta de ardei (bulionul) si fierbem pana se ingroasa. Condimentam cu sare dupa gust.
3. Punem apoi in sosul format legumele si ficatul prajit. Acoperim si lasam sa fiarba inabusit la temperatura mica timp de 10 minute, pana ce ficatul s-a fragezit. Servim cu orez sau paste.

 


 
Pofta buna!

38 de comentarii:

  1. Mie imi plac picanteriile si asta arata cu siguranta foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte apetisant, iar prezentarea este "delicioasa"! Cu siguranta voi incerca reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos, Corina!!! Si mie imi plac dar nu foarte picante! Foarte picante sunt pe gustul sotului! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un pic piscatoare sunt numai bune!Frumoasa prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos, Cristina!!! Daca iti place mancarea picanta, incearca reteta cu incredere! E un deliciu! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos, Teo!!! Pup si o seara minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. noi nu papam picant :( ... insa ce ai facut tu aici arata fff bine !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. sosul, da! ficatul...doar de pui!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat zici picant e musai sa nu trag chiulul !! pentru mine e combinatia perfecta! iar imaginile.. hmmm imi ploua in gura! pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte apetisant arata.
    (Imi place tare mult si castronelul din ceramica.)

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ador ficatul, caut mereu retete noi.Imi place mult reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ne place si ficatul si picantul :) Cred ca`i tare delicios.. astept "marfa proaspata" si ma apuc de treaba! Pupici, o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. apetisant de-a dreptul
    sieu am in plan niste ficat cu mar...
    o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc, Catkitchen!!! Nici la noi nu sunt prea dese mancarurile picante!

    Multumesc Georgi!!! Se poate inlocui ficatul de vitel cu cel de pui si asa o faci pe gustul tau!

    Multumesc Antonina!!!

    Multumesc Cristina!!!

    Multumesc Lilly!!!

    Multumesc DiaMar!!!

    Multumesc Simona!!!

    Multumesc Alice!!!

    Va pup si va doresc o saptamana plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  15. Da....mai atras cu aceasta reteta....insa o sa pun alt ficacior...pt ca desi e sanatos...eu nu prea servesc vita......Pup si mersic pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga mea uite ce am gasit:
    http://www.brasov.net/pui-shanghai
    stiai?

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos, Elena Cristina!!! Poti folosi in reteta ce ficat iti place, nu e obligatoriu de vitel!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu stiam Cristina!!! Multumesc pentru informatie! Ce pot sa spun? Nu m-am lovit de chestii de astea pana acum si nici nu stiu cum sa reactionez. O sa ma gandesc eu la ceva...Pup si multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi place ce ai gatit! Se pare ca am hemoglobina scazuta asa ca v-a trebui sa incerc cat mai multe retete cu ficat,a ta e precis pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc frumos, Mitinita!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  21. Minunat arata ficateii si o prezentare excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc Maria!!!Pup si un weekend minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte frumoase "lucruri" faci!!!Felicitari, chiar mi-a placut blogul tau!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc frumos, Mona!!! Esti o draguta!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  25. o mancare pe gustul meu :D! Faina reteta! :*

    RăspundețiȘtergere
  26. Asta cred ca este pentru mine, ca mie imi place mult si picant si mancarea mexicana :) Arata foarte apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  27. Multumesc Andreea Elena!!!

    Multumesc Mihaela!!!

    Pup si o saptamana superba sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ahhh, cum arata !! Noi adoram sa mancam picant!! De incercat cat mai curand. Pupicei, scumpa ! :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc frumos, Ana Maria!!!Pup si o zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  30. Mie imi place ficatul si nu stiu cum am omis-o. Arata minunat... te sarut!

    RăspundețiȘtergere
  31. Arata foarte bine, si mooor dupa pozele tale! Îmi vine sa intru în bolul ala!

    RăspundețiȘtergere
  32. Multumesc Sara&Miki!!!

    Multumesc Maya!!!

    Pupicei!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Arata tare bine, frumoasa prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  34. Multumesc frumos, Simona!!!Ma bucur de vizita:)!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  35. Imi ploua in gura! abea astept sa fac ca am ficatei prin congelator!

    RăspundețiȘtergere