18 octombrie 2011

Crema de zahar ars



 
    Un dulce pe care l-am facut de foarte multe ori dar pe care nu l-am mai facut de mult timp si de care mi-a fost pofta zilele acestea. Usor si rapid de facut, un desert care va scoate din incurcatura cand apar musafiri neasteptati.

Ingrediente:

1 l lapte
8 oua
o lingura faina (20gr)
7 linguri zahar (210gr)
vanilie
4 linguri zahar pentru ars
Preparare:

1. Fierbem laptele si adaugam vanilia.
2. Batem ouale cu cele sapte linguri de zahar apoi adaugam faina si laptele racit, putin cate putin, amestecand mereu.
3. Luam o cratita de 2 litri, punem in ea cele patru linguri de zahar ramase si o asezam pe aragaz la foc mic, pana cand zaharul se topeste uniform. Dupa ce s-a colorat tot si incepe sa fiarba, se da cratita deoparte si se invarteste ca sa se unga peste tot cu zaharul caramelizat.
4. Turnam apoi compozitia de lapte si asezam cratita pe baie de apa, intr-o alta cratita. Dam la cuptor la foc potrivit aproximativ 45-50 minute pana cand este gata inchegata. O scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Eu am lasat-o toata noaptea si a doua zi cand am rasturnat-o s-a asezat pe platou ca un tortulet.



5. Serviti ca atare sau ornata cu frisca.




Pofta buna!

53 de comentarii:

  1. Oricat de multa crema de zahar ars as manca, tot nu as zice nu :) Nu inteleg pe cineva care nu i-ar place, arata asa de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata impecabil! Exact cum imi place. Desi-i un desert simplu de preparat, am gustat pe ici pe colo si unele creme care semanau c-o piatra ponce :))de la prea mult copt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-a iesit perfect!
    Arata impecabil!
    Imi e atat de pofta acum :D ...
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. ador crema de zahar ars.mie imi iese tare gustoasa dar cam ciufulita nu atat de frumoasa cum ti-a iesit tie.am sa incerc sa o las mai mult in oala inainte sa o rastorn.sper sa reusesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat! Pot sa mananc eu ce este in farfurie?

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata extraordinar crema ta. Felicitari! In mod sigur o sa incerc si eu zilele astea. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Superba ti-a iesit! Ador crema de zahar ars.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bun si de efect, pnetru nespecialisti pare ceva complicat. Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa cum ne-ai obisnuit, arata Perfect! Felicitari Licuta, esti o gospodina de nota 10! Pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata atat de frumos! Sa va fie de bine, cu siguranta gustul i-a egalat aspectul :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Ramona Alina!!!

    Multumeswc Mihaela!!!Asa este:) Si mie imi place enorm!

    Multumesc Andreea!!! Cred ca asa se intampla cand e tinuta prea mult la cuptor:)

    Multumesc Alina C.!!!

    Multumesc Sarah!!! Este prima oara cand a rezistat in oala pana a doua zi:)Era foarte tarziu cam am preparat-o, era foarte fierbinte si de voie de nevoie, a trebuit sa asteptam pana a doua zi:)

    Multumesc Diamar!!!

    Multumesc Cristina!!!Desigur, esti invitata mea:)

    Multumesc baker!!!

    Multumesc Cristina!!!

    Multumesc Marius!!!Este adevarat, dar nu foarte complicata:)

    Multumesc Corina!!!Esti o draguta!

    Multumesc frumos, Anki!!

    Multumesc Vasi!!!

    Va pup si o saptamana plina numai de bucurii, sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pozele sunt minunate! Arata impecabil! Chiar ma gandeam ca n`am facut niciodata.. ce noroc pe mine cu mama! :) Te pup si.. iti fur o bucatica!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru mine, asta este perfectiunea întruchipata! Nu este loc de mai bine.
    ... cum spuneam, perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da da .. impecabil la puterea N!! delicioasa rau!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Simona!!!E tare buna, merita incercata:)

    Multumesc Maya!!!

    Multumesc Antonina!!1

    Pupici si numai bine!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Un dulce excelent si fara bataie de cap!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  17. imi place foarte foarte mult crema de zahar ars. Arata super pozele tale ca de obicei :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Clar este un dulce perfect , bravoo!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. arata impecabil. nu cred ca am mancat vreodata o crema de zahar ars atit de impecabila. jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  20. Tare frumoasa prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc Teo!!!

    Multumesc Miremirc!!!

    Multumesc Catkitchen!!!

    Multumesc Alice!!!

    Multumesc frumos Delabogdana!!!

    Sunteti tare dragute:)!!Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. Excelent arata.
    Pup si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cat de bine arata! Si ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc Maria!!!

    Multumesc Miha!!!

    Pupici si o seara minunata sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  25. wow, de cand nu am mai mancat una! un adevarat rasfat ... super. super

    RăspundețiȘtergere
  26. N-as refuza nicidata o portie,e minunata!pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Multumesc frumos, Andreea Elena!!!O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  28. Perfect arata! Felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc frumos Flory!!!

    Multumesc mult, Andra!!!

    Va pup si va doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  30. can u please give this recipe in english please i am very inspired to make this from your beautiful photo

    RăspundețiȘtergere
  31. For josieverse : I do not know if I did well, but I hope with all my heart to understand translation:)

    ingredients:

    1 liter milk
    8 eggs
    1 tablespoon flour (20gr)
    7 tablespoons sugar (210gr)
    vanilla
    4 tablespoons sugar to burn

    preparation:

    1. Boil milk and add vanilla.
    2. Beat eggs and add flour and then cooled milk, little by little, stirring constantly.
    3. Take a 2-liter pot, put in her four tablespoons of sugar and place on stove over low heat until sugar melts evenly. After all the color and begins to boil, the pan aside and spins so as to anoint all over with caramelized sugar.
    4. Composition of milk and then pour the pan sit on the bath water in another saucepan. Introduction to the oven at medium heat about 45-50 minutes until it is ready clot. An out and let it cool, then tip over on a platter. I left it all night and the next day when I sat on an overturned plate as a cake.
    5. Serve as is or decorated with whipped cream.
    Enjoy your meal!

    RăspundețiȘtergere
  32. O imagine care face cat o mie de cuvinte! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  33. Multumesc frumos, Elena!!!Pupici si o seara minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  34. Minunata reteta si mai ales pozele, pur si simplu iti fac pofta sa iei o bucata sa musti din ea. :) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  35. Multumesc frumos, FoodEpix!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  36. Arata minunat, de gust nu mai vorbim...ca stim cu totii! Prima data cand am facut nu a iesit bine...imi asum greselile, si voi lua ca exemplu aceasta superba postare a ta! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  37. Astazi am facut si eu crema de zahar ars dupa reteta ta. A iesit foarte bine, iar textura este minunata!

    RăspundețiȘtergere
  38. Ma bucur mult, Lori, ca ai incercat reteta si mai mult, ca iti place!!!Pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  39. Vreau si eu sa o fac, arata prea bine. Dar cele 7 linguri de zahar cand le adaug?
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  40. Ba bucur Ana, ca mi-ai atras atentia asupra greselii!Restul de zahar se bate cu ouale. Am corectat si multumesc inca o data pentru atentionare!O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  41. Licuta, esti fenomenala!! Asa ma bucur ca te-am intalnit aici! Am facut si eu crema de zahar ars dar am injumatatit cantitatile. Mi-a iesit perfecta, ca de revista, fara bule in interior. Toti au fost foarte incantati. Esti de mare folos pentru o novice ca mine in ale bucatariei. O sa mai incerc retete de ale tale. Ce am mai facut, de fiecare data mi-a iesit bine (gogosi, bomboane raffaello, prajitura pufoasa cu visine). Multa sanatate si putere de munca, sa ne surprinzi placut cu retetele tale minunate. Te pup
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  42. Multumesc frumos, Alexandra!!!Nu pot decat sa ma bucur cand citesc ceea ce mi-ai scris!
    Cel mai mult ma bucur ca ai incercat retetele si esti multumita de rezultat!
    Te pup si iti doresc un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  43. Multumesc frumos, piscina cu bile!!!
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  44. E o greseala in reteta. La ingrediente sunt 7 linguri de zahar si 4 pentru ars. Insa la instructiuni sunt doar 7: 3 de pus in lapte si 4 de ars.
    Banuiesc ca 300g de zahar la 1l si un pic de compozitie e un pic cam mult, chiar si pentru un desert. :)

    RăspundețiȘtergere
  45. Multumesc Luca, pentru atentionare!!!
    Se pare ca am mai corectat greseala aceasta o data. Putin mai sus la un alt comentariu am primit aceeasi atentionare. Imi amintesc sigur ca am corectat greseala si am si raspuns la acel comentariu. Nu stiu ce s-a intamplat, dar acum am verificat din nou reteta si am corectat-o.
    Gramajul ingredientelor este corect, adica sunt 7 linguri de zahar pentru compozitie si 4 linguri pentru ars.
    Nu trebuie sa-ti faci griji ca este mult zahar, tinand cont ca prajitura este facuta doar cu lapte, oua si zahar.
    Multumesc inca o data pentru atentionare si o seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  46. Super. Arata ca la restaurant ! Impecabil

    RăspundețiȘtergere
  47. Multumesc frumos, Torturi botez!!!
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  48. Cind am vazut a doua imagine, mi-a lasat gura apa. BUUUN desert!!!Pupici. Ai un blog frumos.

    RăspundețiȘtergere