10 februarie 2020

Prajitura cu mere si biscuiti





   Va plac biscuitii de la RoStar? Mie imi plac foarte mult si ii cumpar de multa vreme, chiar de cand copilul meu era micut si ii puneam in pachetelul de la gradi! Acum are aproape 18 ani si inca ii adora! Si eu la fel, asa ca cei de la RoStar mi-au trimis un pachet generos cu biscuiti deliciosi, din care am ales pe cei petit beurre sa-i folosesc la prepararea unei prajituri savuroase si racoritoare! 




Ingrediente:

1 kg mere curatate de coaja si taiate cubulete
250-300 gr biscuiti petit beurre RoStar
250 gr zahar
2 pliculete cu budinca de vanilile (80 gr)
900 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie
chipsuri de cocos pt. decor
ciocolata rasa pt. decor


Preparare:
1. Intr-un vas incapator punem la fiert 800 ml de apa si zaharul. Cand zaharul e complet dizolvat adaugam merele si le lasam sa fiarba cateva minute pana cand se inmoaie putin.



2. In alt vas dizolvam cele 2 plicuri de budinca in cei 100 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere.  Lasam sa mai fiarba 2-3 minute, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia.



3. Cand este gata adaugam esenta de vanilie si lasam budinca sa se racoreasca. Pregatim o tava dreptunghiulara cu dimensiuni aproximative 22x30 cm, pe care o tapetam cu folie alimentara. Asezam un rand de biscuiti si cand compozitia este inca calda turnam jumatate, asezam iarasi un rand de biscuiti apoi restul de compozitie.


4. Deasupra decoram cu chipsuri de cocos si cand prajitura este rece cu ciocolata rasa. Punem prajitura la rece pentru aproximativ 2-3 ore, apoi o taiem dupa preferinta, in portii mici sau mai mari, si o servim.





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu