Dulce, satioasa dar delicioasa la maxim! Atat!
Ingrediente:
7 foi de placinta
150 gr fistic
150 gr nuca
100 gr zahar
1/2 lingurita scortisoara macinata
100 gr ciocolata menaj tocata marunt
100 gr unt topit
Pentru sirop:
100 gr zahar
200 ml apa
4 linguri miere
coaja rasa de la o portocala
Preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 175°C si ungem cu unt o tava cu diametrul de 20x30 cm.
2. Intr-un bol amestecam nucile macinate, fisticul tocat marunt, zaharul, scortisoara si ciocolata.
3. Foile de placinta le taiem in jumatate si obtinem 14 foi mai mici. Ungem cu unt 5 din jumatatile obtinute si le asezam in tava. Peste acestea presaram jumatate din amestecul cu nuci si fistic. Ungem cu unt inca 4 foi mici si le asezam peste amestecul de nuci. Deasupra lor presaram amestecul ramas si deasupra asezam ultimile 5 foi unse in prealabil cu unt.
4. Cu un cutit bine ascutit taiem prajitura in patrate sau romburi si o ungem deasupra cu restul de unt. O coacem timp de aproximativ 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
5. Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam 5 minute sa se racoreasca. Intre timp preparam siropul astfel: intr-un ibric sau o cratita mica punem apa, zaharul, mierea si coaja rasa de portocala. Lasam sa fiarba la foc mic 3-4 minute pana capata consistenta unui sirop. Se strecoara si se lasa cateva minute sa se racoareasca apoi se toarna peste baclavaua calda.
6. Baclavaua o servim dupa ce s-a racit complet.
Pofta buna!
Imi place mult baclavaua! Chiar weekend-ul trecut am facut-o de doua ori! Trebuie sa o fac neaparat si cu ciocolata ca m-ai facut curioasa!! Seara Buna!!
RăspundețiȘtergereRegal!
RăspundețiȘtergereArata bine
RăspundețiȘtergere