14 iulie 2015

Prajitura rasturnata cu cirese




    Ca e facuta cu cirese, visine sau alte fructe de sezon, acesta prajiturica delicioasa este un un desert usor, cu textura fina si parfum de fructe coapte, care merge perfect cu frisca sau cu o cupa de inghetata alaturi!




Ingrediente:
500 gr cirese fara samburi 
3 linguri zahar brun
25 gr unt
5 oua
150 gr faina
150 gr zahar
5 linguri ulei
o lingurita esenta de vanilie
un varf lingurita praf de copt
un praf de sare

Preparare:
1. Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de aproximativ 15-20 minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam apoi treptat faina  amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea, amestecand foarte incet de jos in sus. Dupa ce am terminat toata faina adaugam treptat uleiul, esenta de vanilie si amestecam la fel de incet pana se incorporeaza bine in compozitie.
2. Ungem cu unt o forma rotunda cu dimensiune de aproximativ 20 cm. Pe fundul formei presaram zaharul brun si apoi asezam ciresele astfel incat sa fie ocupat tot spatiul gol. Peste cirese turnam aluatul, netezim usor cu o spatula si coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 50 de minute. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata este copt aluatul.


3. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam in forma pana se raceste. Inainte sa o rasturnam dezlipim usor marginea cu un cutit. Asezam deasupra un platou, tinem bine si cu o miscare ferma rasturnam forma si o ridicam incet de pe prajitura.
4. Servim prajitura cu frisca, inghetata de vanilie sau ca atare.



Pofta buna!




Un comentariu:

  1. Am fost placut surprinsa sa vad dimineata fotografia prajiturii pe care tocmai o pregatisem cu o seara inainte.
    :)
    Pot confirma, in cunostinta de cauza, ca e un deliciu!
    Exact cum spui: fina.

    RăspundețiȘtergere