Din seria usor de facut si fara coacere, vin cu propunerea unui desert fin si delicios, cu aroma profunda de migdale, ciocolata si vin licoros!
Ingrediente:
Pentru prajitura:
(diametru cca 23cm, aprox. 12-14 portii)
300 gr zahar pudra
250 gr unt nesarat la temperatura camerei
(de preferat cu minim 80% grasime)
6 galbenusuri
1 lingura esenta de vanilie
100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
100 gr fulgi de migdale prajiti
200 gr piscoturi de sampanie
100 gr pricomigdale
300-350 ml vin Marsala sau Lacrima lui Ovidiu
3-4 linguri de cafea rece strecurata
Pentru decor:
fulgi de ciocolata amaruie sau cu lapte
fulgi de migdale prajiti
1. Mixam untul cu zaharul pudra pana obtinem o crema moale si catifelata, apoi adaugam pe rand galbenusurile. La urma adaugam esenta de vanilie.
2. Impartim crema in trei parti egale si o punem in vase separate. Incepem cu una dintre creme in care adaugam ciocolata rasa. In cea de-a doua - cafeaua, turnand-o putin cate putin, ca sa nu devina prea lichida crema, iar in cea de-a treia - migdalele prajite si tocate marunt.
3. Incepem sa montam prajitura astfel: asezam pe un platou rotund jumatate din cantitatea de piscoturi inmuiate in vin. Intindem peste piscoturi prima crema (cu ciocolata rasa) si netezim usor cu o spatula. Acoperim toata suprafata cu pricomigdale inmuiate in vin si peste acestea intindem cea de-a doua crema (cu cafea), apoi inca un strat de piscoturi inmuiate in vin si deasupra ultimul strat de crema (cu migdale). Decoram cu fulgi de ciocolata si migdale.
4. Punem prajitura la frigider pentru cel putin doua ore, apoi o putem servi.
Pofta buna!
O prajitura foarte frumoasa si rapid de facut!!
RăspundețiȘtergereIata cum ceva simplu devine un desert impresionant prin gust si prezentare!
RăspundețiȘtergereArata absolut demential, cred ca o voi incerca si eu duminica
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, cu siguranta o sa incerc si eu
RăspundețiȘtergere