13 ianuarie 2015

Paste Carbonara






Ingrediente:
500 gr paste
4 galbenusuri de ou
50 gr parmezan ras 
200 ml smantana lichida pentru gatit
150 gr prosciutto crudo
3-4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sare si piper proaspat macinat 
Preparare:
1. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
2. Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline si calim usturoiul pe care l-am zdrobit in prealabil. Adaugam sunca prosciutto taiata fisii subtiri si o calim pana devine crocanta.
3. Intr-un castron amestecam smantana cu galbenusurile, parmezanul si putin piper macinat.
4. Pastele fierte le scurgem de apa, apoi le adaugam in cratita peste sunca prosciutto si amestecam usor fara sa oprim focul. Dam cratita deoparte si adaugam peste pastele fierbinti amestecul cu parmezan, amestecand usor pana cand se omogenizeaza.
5. Servim pastele fierbinti cu parmezan ras deasupra.




Pofta buna!

Un comentariu: