28 decembrie 2014

Tiramisu cu portocale



  
    O combinatie perfecta intre portocalele aromate pline de prospetime si crema fina de mascarpone! Mai mult decat perfecta as zice, tinand cont si de faptul ca se prepara foarte usor! ;)


Ingrediente:
(pt. 6-8 portii)
21 piscoturi (cca 200 gr)
sucul de la 6-7 portocale (cca 250-300 ml)
250 gr mascarpone
250 gr smantana pt. frisca cu minim 30% grasime
3 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta de portocala
1/2 portocala pt. decor
o lingura cacao pt. decor


Preparare:
1. Mixam smantana pana obtinem o frisca pufoasa. Adaugam zaharul pudra, apoi crema de branza mascarpone si la urma esenta de portocala. 


2.  Piscoturile le inmuiem in sucul de portocale timp de cateva secunde apoi le asezam pe un platou, sub forma de cerc. Punem un rand de piscoturi, apoi un strat de crema, iarasi un rand de piscoturi si alt strat de crema, pana terminam toate ingredientele. Deasupra trebuie sa avem un strat de crema.


3. Tinem prajitura la frigider cateva ore si inainte de servire pudram cu cacao si ornam cu felii de portocala.




Pofta buna!

3 comentarii:

  1. La multi ani, Licuta! Sa iti aduca noul an bucurii si sanatate, fericire si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos arata! Foarte draguta ideea de aranjare a piscoturilor. Incerc si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere