16 decembrie 2014

Pilaf de bulgur cu legume




    Cu o textura placuta si un gust special, bulgurul este o alegere sanatoasa pentru mese. Este facut din grau tare care este in prealabil curatat, prefiert, uscat si apoi macinat. Se gateste rapid, similar cu cuscusul sau orezul, dar este mult mai sanatos decat acestea avand un continut ridicat de proteine, fibre, fier, calciu, cu un indice glicemic scazut si putine grasimi.
  


Ingrediente:
250 gr bulgur
un morcov mare
doi ardei grasi rosii
o ceapa medie
750 ml supa de legume
2 linguri ulei de masline
sare si piper
patrunjel verde 


Preparare:
1. Intr-o cratita incapatoare punem la calit ceapa tocata marunt impreuna cu uleiul de masline. Lasam sa se caleasca pana devine sticloasa apoi adaugam morcovul taiat rondele. Lasam sa se caleasca impreuna aproximativ 2-3 minute, apoi adaugam ardeiul gras taiat feliute si mai lasam pe foc 2 minute.


2. Adaugam bulgurul si calim impreuna cu legumele 2 minute dupa care adaugam supa de legume fierbinte. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand bulgurul absoarbe toata supa. Amestecam ocazional ca sa nu se lipeasca. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dupa ce oprim focul adaugam patrunjel verde tocat marunt.


3. Servim pilaful ca atare in zilele de post sau ca si garnitura la fripturi, alaturi de muraturi sau salata verde.


Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu