Statisticile spun ca : "numărul persoanelor care suferă de diabet s-a dublat în ultimele trei decenii, un studiu estimând că în anul 2011 existau 347 milioane de diabetici la nivel mondial, fată de 171 de milioane câti erau în anul 2000.
Conform unor studii recente, 1,7 milioane de români au diabet, iar alte trei milioane de persoane suferă de prediabet, urmând să dezvolte această boală în următorii zece ani dacă nu iau măsuri pentru a-si proteja sănătatea."
Diabetul nu înseamnă însă renunţarea definitivă la dulciuri. Există şi alţi îndulcitori în afară de zahăr. Unul dintre acesti indulcitor este Green Sugar.
Green Sugar este un îndulcitor 100% natural, cu zero calorii si zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana si eritritol, obtinut din porumb, prin procesul natural de fermentatie, în prezenta drojdiei Moniella pollinis.
Spre deosebire de alti îndulcitori pe bază de stevie, Green Sugar este singurul de pe piată al cărui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el să nu modifice (cu amăreala specifică steviei) gustul alimentelor în care este folosit, nici măcar în urma procesului de gătire la temperaturi înalte. Astfel puteti continua să preparati prăjiturile si sucurile preferate, fără teama de a compromite gustul original. Mai multe detalii gasiti pe http://greensugar.ro/
Negresa prezentata mai jos este o reteta care se incadreaza perfect regimului diabetic, fiind usor de preparat si mai ales delicioasa, fara sa-ti dai seama ca nu contine zahar!
Ingrediente:
300 gr faina
70 gr cacao neagra
150 gr indulcitor Green Sugar
350 ml lapte de soia
150 ml ulei
2 lingurite praf de copt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingura esenta de vanilie
100 gr mix de fructe confiate
(stafide, merisoare, curmale)
Preparare:
1. Dizolvam indulcitorul green sugar in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie.
2. Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Peste acestea adaugam ingredientele umede si amestecam incet cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.
3. Punem compozitia intr-o tava de dimensiuni aproximative 29x23cm, tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia cu o spatula si punem deasupra fructele confiate.
4. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului. Facem testul cu scobitoarea. Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o taiem cuburi si o servim.
Pofta buna!
P.S. Daca vreti sa folositi zahar in locul indulcitorului, dublati cantitatea zaharului.
Cele mai bune negrese de post. Iti pastrezi si o silueta ideala. Recomandat este sa folosesti cele mai bune produse de bucatarie.
RăspundețiȘtergere