23 octombrie 2014

Chec cu banane si nuci



  
    Un chec pufos si aromat, intr-o combinatie perfecta de ingrediente!



Ingrediente:
250 gr faina
2 oua
200 gr zahar brun
110 gr unt cu 80% grasime
3 banane (aprox. 300 gr. pulpa)
100 gr nuci macinate
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
o banana pentru ornat
o lingura zahar pudra
un praf de sare


Preparare:
1. Batem untul (lasat la temperatura camerei) cu zaharul brun, pana obtinem o crema de culoare pala si apoi adaugam treptat ouale.


2. Mixam in robot bananele pana obtinem o pasta, apoi le adaugam la prima compozitie si amestecam usor cu o spatula. Incorparam in compozitie faina pe care o amestecam in prealabil cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. La urma adaugam nucile macinate.


3. Turnam compozitia intr-o tava de aproximativ 25x11 cm, tapetata cu hartie de copt. Ornam deasupra cu felii de banana si presaram cu zahar pudra, pentru o crusta usor crocanta.
4. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 50-60 de minute, pana se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea. Lasam checul sa se raceasca si inainte de servire pudram cu zahar pudra.





Pofta buna!

Sursa: GoodFood

2 comentarii:

  1. Checul tau mi-a facut pofta de ceva dulce, dar nu de orice, ci de un chec cu banane si nuca! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain checul, nuca si banane o combinatie tare buna.

    RăspundețiȘtergere