30 august 2014

Inghetata de banane si ciocolata







Ingrediente:
3 banane 
(aproximativ 300 gr pulpa)
1 lingura zeama de lamaie
400 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
60 gr zahar pudra
un plic cu zahar vanilat
50 gr fulgi de ciocolata neagra


Preparare:
1. Batem frisca impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana se intareste.


2. Bananele le taiem felii si impreuna cu zeama de lamaie le mixam in robot.


3. Amestecam piureul de banane cu frisca batuta si la urma adaugam fulgii de ciocolata. Compozitia rezultata o punem in masina de facut inghetata si procedam comform instructiunilor de utilizare. Daca nu aveti masina de facut inghetata transferati amestecul intr-un vas cu capac si il puneti imediat la congelator. Tineti inghetata la congelator cateva ore pana se intareste.


4. Inainte de servire ornam cu fulgi de ciocolata si felii de banana.




Pofta buna!

4 comentarii: