17 martie 2014

Palmieri cu rosii si oregano


 
  
   Aceste gustari delicioase sunt foarte usor de preparat!


Ingrediente:
400 gr aluat de foietaj
100 gr rosii uscate conservate in ulei
o lingurita oregano
un ou batut pentru uns

Preparare:
1. Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Rosiile deshidratate le scoatem din ulei si le asezam pe un servet de hartie, ca sa sa eliminam surplusul de ulei.
2. Daca aluatul este sub forma patrata sau dreptunghiulara, treaba este rezolvata. Asezam pe el rosiile tocate marunt si
deasupra lor presaram oreganul. Daca aluatul este sub alta forma, il intindem cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina si il taiem sub forma de dreptunghi sau patrat.


3. Incepem sa rulam strans foaia dintr-o parte, pana ajungem la jumatate. Rulam apoi si din partea opusa. Cand cele doua rulouri s-au apropiat, le strangem usor cu mana, ca aluatul sa se lipesca unul de altul. Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de un centimetru grosime. Asezam feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou batut si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos. Servim calde sau reci.
 
 
 

 

 

Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Arata tare bine palmierii tai! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Olá amiga,vim retribuir sua carinhosa visita ao meu cantinho.
    Fiquei feliz por seguir-me!!!
    Obrigada,volte sempre e pegue o meu selinho de agradecimento!

    Beijos Marie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mult ideea ta.
    Combinatia rosii uscate - oregano este preferata mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. O gustare rapida si delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos, Edith!!!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. E eu agradeço, Marie! Muitos beijos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos, Kyra!!!Si a mea!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc frumos, Simona!!!Asa este!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar oare de ce nu m-am gandit vreodata la foietaj cu rosii uscate si oregano? Cred ca vor deveni noile mele produse de patiserie preferate!

    RăspundețiȘtergere