Aceste gustari delicioase sunt foarte usor de preparat!
Ingrediente:
400 gr aluat de foietaj
100 gr rosii uscate conservate in ulei
o lingurita oregano
un ou batut pentru uns
100 gr rosii uscate conservate in ulei
o lingurita oregano
un ou batut pentru uns
Preparare:
1. Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Rosiile deshidratate le scoatem din ulei si le asezam pe un servet de hartie, ca sa sa eliminam surplusul de ulei.
2. Daca aluatul este sub forma patrata sau dreptunghiulara, treaba este rezolvata. Asezam pe el rosiile tocate marunt si deasupra lor presaram oreganul. Daca aluatul este sub alta forma, il intindem cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina si il taiem sub forma de dreptunghi sau patrat.
2. Daca aluatul este sub forma patrata sau dreptunghiulara, treaba este rezolvata. Asezam pe el rosiile tocate marunt si deasupra lor presaram oreganul. Daca aluatul este sub alta forma, il intindem cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina si il taiem sub forma de dreptunghi sau patrat.
3. Incepem sa rulam strans foaia dintr-o parte, pana ajungem la jumatate. Rulam apoi si din partea opusa. Cand cele doua rulouri s-au apropiat, le strangem usor cu mana, ca aluatul sa se lipesca unul de altul. Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de un centimetru grosime. Asezam feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou batut si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos. Servim calde sau reci.
Pofta buna!
Arata tare bine palmierii tai! :)
RăspundețiȘtergereOlá amiga,vim retribuir sua carinhosa visita ao meu cantinho.
RăspundețiȘtergereFiquei feliz por seguir-me!!!
Obrigada,volte sempre e pegue o meu selinho de agradecimento!
Beijos Marie.
Imi place mult ideea ta.
RăspundețiȘtergereCombinatia rosii uscate - oregano este preferata mea.
O gustare rapida si delicioasa!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Edith!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
E eu agradeço, Marie! Muitos beijos!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Kyra!!!Si a mea!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc frumos, Simona!!!Asa este!
RăspundețiȘtergerePupici!
Dar oare de ce nu m-am gandit vreodata la foietaj cu rosii uscate si oregano? Cred ca vor deveni noile mele produse de patiserie preferate!
RăspundețiȘtergere