Straturi fine de ciocolata, migdale aromate si branzeturi moi indulcite cu miere, toate invelite in foi crocante de placinta. Un desert cu adevarat irezistibil!
Ingrediente:
12 foi de placinta
250 gr branza mascarpone
250 branza proaspata de vaci sau urda
2 oua
4 linguri miere de albine
70 gr migdale prajite tocate marunt
70 gr ciocolata neagra
1 lingura esenta de vanilie
50-60 gr unt topit pentu uns foile
zahar pudra si cacao pentru pudrat
250 gr branza mascarpone
250 branza proaspata de vaci sau urda
2 oua
4 linguri miere de albine
70 gr migdale prajite tocate marunt
70 gr ciocolata neagra
1 lingura esenta de vanilie
50-60 gr unt topit pentu uns foile
zahar pudra si cacao pentru pudrat
Preparare:
1. Taiem cele 12 foi de placinta, astfel ca sa se potriveasca intr-o tava de copt cu dimensiuni aproximative 30x20 cm. Intindem 4 foi pe fundul tavii, ungandu-le pe fiecare cu unt topit.
2. Amestecam branza mascarpone cu ouale, branza proaspata, mierea si esenta de vanilie. Intindem jumatate din compozitie in tava peste foile de placinta. Presaram deasupra jumatate din migdalele tocate marunt si jumatate din ciocolata neagra rasa pe razatoare. Intindem alte patru foi unse cu unt si deasupra lor cealalta parte de compozitie, migdale si ciocolata rasa. Acoperim cu inca 4 foi de placinta unse cu unt.
2. Amestecam branza mascarpone cu ouale, branza proaspata, mierea si esenta de vanilie. Intindem jumatate din compozitie in tava peste foile de placinta. Presaram deasupra jumatate din migdalele tocate marunt si jumatate din ciocolata neagra rasa pe razatoare. Intindem alte patru foi unse cu unt si deasupra lor cealalta parte de compozitie, migdale si ciocolata rasa. Acoperim cu inca 4 foi de placinta unse cu unt.
3. Impartim suprafata in triunghiuri sau patrate, ungem cu unt deasupra si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, timp de aproximativ 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
4. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu cacao si zahar pudra si o servim.
Pofta buna!
Un deliciu cremos!
RăspundețiȘtergereCiordesc si furculita!:))
Eu aduc cafeaua! Nu as lipsi de la desert!
RăspundețiȘtergereCea mai cea reteta cu foi de placinta ... delicioasa , draga mea Licuta , am retinut-o :d
RăspundețiȘtergerePS Desteapta Adina cu spiritul ei :)
Wk frumos !
Cum arata!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereTe astept la concurs http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html
Pupici!
Combinatia de mascarpone, branza de vaci si ciocolata este delicioasa si cu siguranta o voi folosi si pe viitor. Am incercat reteta cu unele mici modificari: putin mai multa branza (am o familie mare amatoare de branza) si cam o treime din ciocolata (am un baietel de 2 ani si incerc sa-i tin cantitatea de ciocolata sub control). In plus am folosit cam dublu de foi, adica un pachet intreg, si mai multe straturi de branza cu ciocolata. Minunat rezultat - multumesc!
RăspundețiȘtergereFoarte fina!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Adina!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina!!! Buna ideea!;)
Multumesc frumos, Dia!!!
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Stefi! Ma bucur mult ca ai incercat reteta!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Va pup si va imbratisez cu mare drag!
Asta-i fix pe gustul meu :)
RăspundețiȘtergereCred ca a fost tare buna...
Multumesc frumos, Edith!!! Da, tare buna! Se cere repetata:) Pupici!
RăspundețiȘtergereCiocolata in combinatie cu mascarpone este una dintre slabiciunile mele! Tare simpla si delicioasa aceasta reteta!
RăspundețiȘtergere