21 ianuarie 2014

Placinta cu camembert



   
      O placinta aromata pentru o cina usoara!


Ingrediente:
400 gr aluat foietaj
4-5 linguri cu gem de gutui
250 gr branza camembert rotunda
un ou batut pentru uns
seminte de susan pentru decor

Preparare:
1. Aluatul de foietaj il impartim exact in doua. Presaram putina faina pe suprafata de lucru si intintem primul aluat pana obtinem 3 mm in grosime. Procedam la fel si cu celalalt aluat.
2. In centrul primului foietaj intindem gemul de gutui sub forma unui cerc cu diametrul aproximativ-egal cu cel al branzei camembert. Asezam branza camembert deasupra gemului si cu ajutorul unei pensule ungem cu ou batut aluatul din jurul branzei.
3. Asezam deasupra cea de-a doua bucata de foietaj si apasam usor pana scoatem tot aerul. Sigilam bine placinta apasand cu degetele si cu ajutorul unui cutit taiem surplusul de aluat, lasand o margine de circa 4 cm in jurul branzei. Pentru un aspect mai placut apasam cu dintii unei furculite pe marginea aluatului.

4. Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem deasupra cu ou batut si presaram cateva seminte de susan. Coacem in cuptorul preincalzit la 220 de grade, aproximativ 20-25 minute pana se rumeneste frumos deasupra.


5. Lasam placinta 5 minute sa se odihneasca si apoi o servim.



Pofta buna!
 
Sursa: GoodFood

8 comentarii:

  1. Wow!!! Ultima poza te face sa inghiti in sec :D pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place brinza camembert iar reteta ta m-a pus deja pe ginduri.
    O sa te imit.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce combinatie interesanta!!! Ultima poze e belea!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super bine, iti lasa gura apa! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. ce rumena si frumoasa este.
    pup si zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

    Multumesc frumos, Dana!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Kyra!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Paula!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Va pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere