O placinta aromata pentru o cina usoara!
Ingrediente:
400 gr aluat foietaj
4-5 linguri cu gem de gutui
250 gr branza camembert rotunda
un ou batut pentru uns
seminte de susan pentru decor
4-5 linguri cu gem de gutui
250 gr branza camembert rotunda
un ou batut pentru uns
seminte de susan pentru decor
Preparare:
1. Aluatul de foietaj il impartim exact in doua. Presaram putina faina pe suprafata de lucru si intintem primul aluat pana obtinem 3 mm in grosime. Procedam la fel si cu celalalt aluat.
2. In centrul primului foietaj intindem gemul de gutui sub forma unui cerc cu diametrul aproximativ-egal cu cel al branzei camembert. Asezam branza camembert deasupra gemului si cu ajutorul unei pensule ungem cu ou batut aluatul din jurul branzei.
3. Asezam deasupra cea de-a doua bucata de foietaj si apasam usor pana scoatem tot aerul. Sigilam bine placinta apasand cu degetele si cu ajutorul unui cutit taiem surplusul de aluat, lasand o margine de circa 4 cm in jurul branzei. Pentru un aspect mai placut apasam cu dintii unei furculite pe marginea aluatului.
4. Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem deasupra cu ou batut si presaram cateva seminte de susan. Coacem in cuptorul preincalzit la 220 de grade, aproximativ 20-25 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
2. In centrul primului foietaj intindem gemul de gutui sub forma unui cerc cu diametrul aproximativ-egal cu cel al branzei camembert. Asezam branza camembert deasupra gemului si cu ajutorul unei pensule ungem cu ou batut aluatul din jurul branzei.
3. Asezam deasupra cea de-a doua bucata de foietaj si apasam usor pana scoatem tot aerul. Sigilam bine placinta apasand cu degetele si cu ajutorul unui cutit taiem surplusul de aluat, lasand o margine de circa 4 cm in jurul branzei. Pentru un aspect mai placut apasam cu dintii unei furculite pe marginea aluatului.
4. Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem deasupra cu ou batut si presaram cateva seminte de susan. Coacem in cuptorul preincalzit la 220 de grade, aproximativ 20-25 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
5. Lasam placinta 5 minute sa se odihneasca si apoi o servim.
Pofta buna!
Un adevarat rasfat! Pup!
RăspundețiȘtergereWow!!! Ultima poza te face sa inghiti in sec :D pupici :*
RăspundețiȘtergereYammy! Mi s-a facut foame!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place brinza camembert iar reteta ta m-a pus deja pe ginduri.
RăspundețiȘtergereO sa te imit.
O zi buna!
Ce combinatie interesanta!!! Ultima poze e belea!!
RăspundețiȘtergereArata super bine, iti lasa gura apa! Pupici
RăspundețiȘtergerece rumena si frumoasa este.
RăspundețiȘtergerepup si zi buna!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Kyra!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup cu mare drag!