17 decembrie 2013

Turta dulce


  
 
 
   Indiferent de versiunea in care este facuta: pufoasa sau sub forma de biscuit crocant, turta dulce, denumita si "prajitura Craciunului", aduce aroma Sarbatorilor in casele noastre!



Ingrediente:
400 gr faina
350 gr miere
50 gr zahar
40 ml lapte
un ou
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
coaja rasa de portocala
5 grame praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat


Pentru uns:
un ou batut
Pentru glazura:
creioane cu glazura din zahar de la Dr. Oetker

 
Preparare:
1. Batem oul cu zaharul, pana se formeaza o spuma si creste usor in volum.


2. Intr-un vas punem faina pe care o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si coaja rasa de portocala. Facem o adancitura la mijloc si turnam pe rand mierea incalzita usor, laptele rece si oul batut cu zahar.
3. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi transferam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina.  Framantam usor, apoi intindem  o foaie de 5mm grosime. Decupam din foaie cu ajutorul formelor, figurine, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare figurina cu ou batut si le coacem  in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 15 minute.

 
4. Dupa ce s-au copt si au capatat o culoare aramie, lasam figurinele sa se raceasca complet. Le decoram cu creioane care contin glazura colorata din zahar, de la Dr. Oetker sau cu alte glazuri.

 
 
 


Pofta buna!
 
P.S. Pentru o consistenta mai frageda, lasati aluatul in frigider (invelit in folie alimentara) cel putin 2-3 ore, chiar o zi, inainte de coacere.

7 comentarii:

  1. Abia astept sa ma apuc si eu de turta dulce !! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase sunt <3. Ador sa le fac :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Rocsy!!!

    Multumesc frumos, Catkichen!!!

    Multumesc frumos, Timea!!!

    Multumesc frumos, Adnia!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Va pup si va doresc sa aveti o zi cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere