Cu produsele SunFood preparam mancaruri sanatoase, aromate si delicioase! SunFood are grija de sanatatea ta si te invita sa gatesti sanatos! Pentru ca in aceasta iarna SunFood implineste 7 ani de existenta, ne invita la un concurs bogat in premii frumoase si utile pentru bucataria noastra.
Pentru acest concurs am preparat un cheesecake racoritor si aromat, usor de preparat si fara cuptor. Multam SunFood pentru inspiratie !
Pentru acest concurs am preparat un cheesecake racoritor si aromat, usor de preparat si fara cuptor. Multam SunFood pentru inspiratie !
Ingrediente:
(pt. o forma cu diametrul 20 cm)
Pentru blat:
150 gr biscuiti amaretti
80 gr biscuiti petit beurre
75 gr unt
150 gr biscuiti amaretti
80 gr biscuiti petit beurre
75 gr unt
Pentru umplutura:
550 gr branza proaspata de vaci
250 gr branza mascarpone
4-5 linguri zahar pudra
2 linguri esenta de vanilie
2-3 linguri compot de ananas
180 gr ananas dintr-o conserva SunFood
250 gr branza mascarpone
4-5 linguri zahar pudra
2 linguri esenta de vanilie
2-3 linguri compot de ananas
180 gr ananas dintr-o conserva SunFood
Pentru jeleu:
120 gr ananas dintr-o conserva SunFood
12 linguri compot de ananas
5 gr gelatina
cateva fire de sofran pentru colorat jeleul
12 linguri compot de ananas
5 gr gelatina
cateva fire de sofran pentru colorat jeleul
Preparare:
1. Biscutii ii maruntim in robotul de bucatarie si ii rasturnam intr-un vas incapator. Adaugam untul lasat la temperatura camerei si framantam pana se formeaza cocoloase. Tapetam cu hartie de copt peretii si fundul unei forme detasabila de tort. Compozitia rezultata o asezam pe fundul formei si o presam bine cu o spatula sau cu o lingura. Punem forma cu blatul astfel format la frigider.
2. Branza proaspata scursa bine de zer o amestecam cu branza mascarpone, zaharul pudra, esenta de vanilie si 2-3 linguri cu zeama de la compot. Mixam bine pana se omogenizeaza compozitia, iar la urma adaugam ananasul taiat cubulete mici, amestecand usor cu o spatula.
3. Crema astfel obtinuta o asezam uniform pe blatul de biscuiti si apoi punem forma la congelator pentru jumatate de ora.
4. Jeleul il preparam asfel: fierbem zeama de la compot impreuna cu sofranul pentru 3-4 minute. Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 minute, apoi o rasturnam in zeama de compot pe care am lasat-o sa se racoreasca putin. Amestecam continuu pana se topeste gelatina si lasam deoparte sa se raceasca complet.
5. Scoatem cheesecake-ul de la congelator si asezam deasupra compozitiei de branza ananasul taiat cubulete mici. Deasupra ananasului turnam zeama de compot amestecata cu gelatina si sofranul. Dam cheesecake-ul la frigider pentru aproximativ 4 ore. Scoatem cu grija forma si hartia de copt de pe marginea cheesecake-ului, mutam pe un platou si apoi putem servi.
5. Scoatem cheesecake-ul de la congelator si asezam deasupra compozitiei de branza ananasul taiat cubulete mici. Deasupra ananasului turnam zeama de compot amestecata cu gelatina si sofranul. Dam cheesecake-ul la frigider pentru aproximativ 4 ore. Scoatem cu grija forma si hartia de copt de pe marginea cheesecake-ului, mutam pe un platou si apoi putem servi.
Pofta buna!
Mmm ce delicios!
RăspundețiȘtergereJust love it!!! Arata asa de bine, si eu sunt mare fan cheesecake!
RăspundețiȘtergereSuperb si absolut delicios!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Rocsy!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina!!!Si eu sunt printre fani;)
Multumesc frumos, Simona!!!
Pupici si o seara minunata va doresc!
Eu sunt mare fan cheesecake , asa ca spun prezent la o felie
RăspundețiȘtergereO culoare foarte apetisanta!
RăspundețiȘtergereChiar daca este iarna,un cheesecake este bine venit !
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dorina!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Buburuza Bubu!!!
O zi cat mai frumoasa sa aveti!