Un deliciu pentru o cina perfecta sau un aperitiv perfect pentru orice petrecere!
Ingrediente:
400 gr aluat de foietaj
200 gr branza camembert
1 ou
2 galbenusuri
200 ml smantana cu minim 20% grasime
1 lingurita tarhon uscat sau o lingura proaspat tocat marunt
200 gr branza camembert
1 ou
2 galbenusuri
200 ml smantana cu minim 20% grasime
1 lingurita tarhon uscat sau o lingura proaspat tocat marunt
sare si piper
2 mere acrisoare
2 mere acrisoare
Preparare:
1. Asezam foaia de aluat intr-o forma de tarta cu diametrul de aproximativ 24-26 cm.
2. Merele le curatam de coaja si de casuta samburilor, apoi le taiem in felii subtiri si le asezam peste aluat.
3. Intr-un castron batem smantana impreuna cu oul si galbenusurile. Condimentam cu sare, piper proaspat macinat si tarhon. Turnam compozitia rezultata peste mere.
4. Branza camembert o taiem felii si o asezam peste compozitia cu ou si smantana. Preincalzim cuptorul, introducem tarta si coacem la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute pana cand compozitia este bine inchegata si se rumeneste frumos deasupra.
5. Lasam tarta sa se racoreasca si apoi o putem servi alaturi de un sos de iaurt.
Pofta buna!
Interesanta combinatia! N-as refuza o portie!
RăspundețiȘtergerePup
Multumesc frumos, Simona!!!
RăspundețiȘtergerePup cu mare drag!
Ce interesant! M-as fi gandit ca e o tarta dulce si nu sarata :)
RăspundețiȘtergere