O tarta racoritoare, in care se poate pune la fel de bine orice alte fructe cum ar fi: zmeura, afine, capsuni, cirese, etc. Iaurtul fin si cremos da acestei tarte un gust deosebit, de care nu te mai poti satura!
Ingrediente:
Pentru blat:
220 gr biscuiti digestivi
70 gr unt nesarat moale
220 gr biscuiti digestivi
70 gr unt nesarat moale
Pentru umplutura:
300 gr mure proaspete
200 ml frisca lichida cu minim 30% grasime
400 ml iaurt grecesc
75 gr zahar pudra
o lingura cu esenta de vanilie
1 plic cu gelatina dr. Oetker
300 gr mure proaspete
200 ml frisca lichida cu minim 30% grasime
400 ml iaurt grecesc
75 gr zahar pudra
o lingura cu esenta de vanilie
1 plic cu gelatina dr. Oetker
Preparare:
1. Preparam blatul de biscuiti astfel: introducem biscuiti rupti bucati mari in robot si ii macinam fin. Peste biscuiti adaugam untul si mixam cateva secunde pana se fac cocoloase. Rasturnam compozitia intr-o forma de tarta cu pereti detasabili (diametrul de maxim 20 cm). Cu aceasta compozitie tapetam usor cu mainile peretii si blatul de jos al formei. Punem forma cu blatul la frigider.
1. Preparam blatul de biscuiti astfel: introducem biscuiti rupti bucati mari in robot si ii macinam fin. Peste biscuiti adaugam untul si mixam cateva secunde pana se fac cocoloase. Rasturnam compozitia intr-o forma de tarta cu pereti detasabili (diametrul de maxim 20 cm). Cu aceasta compozitie tapetam usor cu mainile peretii si blatul de jos al formei. Punem forma cu blatul la frigider.
2. Gelatina o punem la hidratat in 30-40 ml frisca lichida pentru 10 minute. Intre timp frisca ramasa o mixam pana se intareste, adaugam iaurtul, zaharul pudra si esenta de vanilie. Gelatina hidratata o punem la bain marie pana se topeste complet. Atentie! Nu trebuie sa fiarba! Dupa ce s-a topit o turnam peste compozitia de iaurt mixand continuu.
3. In crema rezultata adaugam 3/4 din cantitatea de mure spalate si bine scurse de apa, amestecand incet cu o lingura. Turnam crema in blatul de biscuiti si deasupra ornam cu restul de mure. Introducem tarta la frigider pentru aproximativ 3-4 ore sau si mai bine ar fi sa stea peste noapte.
Pofta buna!
O tarta super delicioasa si racoritoare!
RăspundețiȘtergereAmazing!
RăspundețiȘtergereDelicios si racoritor.
RăspundețiȘtergereE grozava tarta asta! Si eu o fac, uneori mai adaug ciocolata alba rasa in crema si renunt la zahar. Imi place nespus de mult, indifferent cu ce fructe o prepar !
RăspundețiȘtergereFoarte buna ! Arata minunat ! :)
RăspundețiȘtergereMinunata, racoritoare , aromata.
RăspundețiȘtergereeste minunata , asa ceva am facut duminica dar cu mascarpone , am sa fac cu iaurt , este mai dietetic !
RăspundețiȘtergereBuna si racoritoare, mi-ai facut pofta! Pup!
RăspundețiȘtergereLa un astfel de desrt ma gnadeam sa fac cand ma intorc din vacanta! Racoritor si delicios!
RăspundețiȘtergereDumnezeiasca!
RăspundețiȘtergereAratoasa si gustoasa!
O bunatate de tarta! N-am facut inca cu blat de biscuiti, dar urmeaza :)
RăspundețiȘtergerePupici
Si eu am confectionat astazi o prajiturica cu mure si am facut si dulceata................tare mult imi mai plac murele.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Multumesc frumos, Rocsy!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Tania!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Oana!!!
Multumesc frumos, Mirela!!!
Multumesc frumos, Dorina!!!
Multumesc frumos, Coco!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Kyra!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup cu mare drag!